Tűzdelt bélszín szarvasgombás burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tűzdelt bélszínhez
-
175g marhabélszín268 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szarvasgombás burgonyapüréhez
-
250g burgonya144 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g szarvasgomba4 kcal
Összesen
968
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tűzdelt bélszínhez
-
700g marhabélszín1071 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szarvasgombás burgonyapüréhez
-
1000g burgonya578 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g szarvasgomba16 kcal
Összesen
3870
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tűzdelt bélszínhez
-
31.3g marhabélszín48 kcal
-
6.7g füstölt szalonna44 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szarvasgombás burgonyapüréhez
-
44.7g burgonya26 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
8.9g tej5 kcal
-
2.2g szarvasgomba1 kcal
Összesen
174
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 919.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 282.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
968
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.2 g
Zsír
-
Összesen 280.3 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3679.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 2011 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1130.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
3870
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A tűzdelt bélszínhez
-
70 dkg marhabélszín
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A szarvasgombás burgonyapüréhez
Elkészítés
A tűzdelt bélszínhez
- A bélszínt hártyázzuk, fejrészét és a végét levágjuk, majdkeresztben kettévágjuk.
- A további lépésekhez képes segítség, fázisfotók a blogomon.
- Szalonna csíkokkal mindkét oldaláról tűzdeljük.
- Kívülről bátran meghintjük őrölt borssal és sóval.
- Cukorspárgával hurokkötözéssel kötözzük.
- Kevés tűzforró olajban minden oldalát elősütjük, majd ugyanabban az edényben, amiben elősütöttük kb. 180 fokos sütőbe tesszük. 6-7 percenként forgatva kb. 25 percig sütjük. Nem sütjük tovább, mert ahogy mesterszakácsunk mondaná, "Ha cipőtalpat akarunk, akkor menjünk a cipőboltba " :DDD
- Amíg a hús sül, a szokásos módon készítünk egy burgonyapürét.
- A húst 10 percig meleg helyen pihentetjük, majd szeleteljük.
- A kész burgonyapürét kevés reszelt szarvasgombával illatosítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 18340
- Feltöltés dátuma: 2010. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Karácsonyra ajánlom. Jó minőségű bélszín, szarvasgomba...Ezek olyan alapanyagok, amiket az egyszeri halandó - jó esetben - évente egyszer-kétszer engedhet meg magának, itt most elsősorban a szarvasgombára gondolok, annak ellenére, hogy viszonylag "olcsón" (nagyon erős zárójelben!) sikerült hozzájutnom (50 gramm 2600 Ft volt). A főzősuli legutóbbi rendezvényén készítettük.