r
Nosalty Logó

Tűzdelt bélszín szarvasgombás burgonyapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tűzdelt bélszín szarvasgombás burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tűzdelt bélszínhez

A szarvasgombás burgonyapüréhez

968
Kalória
47.3g
Fehérje
34.8g
Szénhidrátok
70.1g
Zsír
282.5g
Víz
174.4g
Koleszterin
4.9g
Rost
3.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tűzdelt bélszínhez

A szarvasgombás burgonyapüréhez

Összesen 968 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tűzdelt bélszínhez

A szarvasgombás burgonyapüréhez

Összesen 3870 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tűzdelt bélszínhez

A szarvasgombás burgonyapüréhez

Összesen 174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 968 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 3870 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A tűzdelt bélszínhez

  1. A bélszínt hártyázzuk, fejrészét és a végét levágjuk, majdkeresztben kettévágjuk.
  2. A további lépésekhez képes segítség, fázisfotók a blogomon.
  3. Szalonna csíkokkal mindkét oldaláról tűzdeljük.
  4. Kívülről bátran meghintjük őrölt borssal és sóval.
  5. Cukorspárgával hurokkötözéssel kötözzük.
  6. Kevés tűzforró olajban minden oldalát elősütjük, majd ugyanabban az edényben, amiben elősütöttük kb. 180 fokos sütőbe tesszük. 6-7 percenként forgatva kb. 25 percig sütjük. Nem sütjük tovább, mert ahogy mesterszakácsunk mondaná, "Ha cipőtalpat akarunk, akkor menjünk a cipőboltba " :DDD
  7. Amíg a hús sül, a szokásos módon készítünk egy burgonyapürét.
  8. A húst 10 percig meleg helyen pihentetjük, majd szeleteljük.
  9. A kész burgonyapürét kevés reszelt szarvasgombával illatosítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Karácsonyra ajánlom. Jó minőségű bélszín, szarvasgomba...Ezek olyan alapanyagok, amiket az egyszeri halandó - jó esetben - évente egyszer-kétszer engedhet meg magának, itt most elsősorban a szarvasgombára gondolok, annak ellenére, hogy viszonylag "olcsón" (nagyon erős zárójelben!) sikerült hozzájutnom (50 gramm 2600 Ft volt). A főzősuli legutóbbi rendezvényén készítettük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!