r
Nosalty Logó

Túróval rakott krumpli sonkával és zöldspárgával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Túróval rakott krumpli sonkával és zöldspárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6242 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    2692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2118 micro
Összesen 3464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjastól enyhén sós vízben megfőzzük. A spárgát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és cukros-citromos vízben kb. 2-3 percig főzzük. Rögtön leszűrjük, és hideg vizet engedünk rá.
  2. A túrót 40 dkg tejföllel, a leöblített, felaprított medvehagymával, sóval, tojással elkeverjük.
  3. A megfőtt krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk.
  4. Egy mélyebb, tűzálló tálat kikenünk a zsiradékkal. Beleteszünk egy sor krumplit. Erre kenjük a túrós keverék felét. Erre megint egy sor krumpli kerül. Ezt beterítjük egy sor sonkával, és erre rárendezzük a spárgákat, majd ezt befedjük a sonka másik felével. Erre rákenjük a második felét a túrós keveréknek, majd befedjük a maradék krumplival.
  5. Alufóliával letakarjuk, és kb. 40 percig sütjük 210 fokra előmelegített sütőben.
  6. Közben lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a 20 dkg tejföllel.
  7. Az ételünkről leszedjük a fóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Pirosra sütjük (ez kb. 15-20 perc).
  8. Forrón tálaljuk ezt a nagyon finom, tavaszi ételt.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1888
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Ajánló

Vegetáriánusok a sonkát kihagyhatják, mert úgyis nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróval rakott krumpli sonkával és zöldspárgával
Gonoszka1 428 recept

Végre megjelent a zöldspárga! Nem tudtam otthagyni, így elkészítettem ezt a nagyon finom, tavaszi ételt. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 129 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...