Túrós táska almás töltelékkel
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
8 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
13g tej7 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
-
9 kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
50g tej28 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
35 kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
17.3g finomliszt63 kcal
-
1 kcal
-
6.9g sertészsír62 kcal
-
8.7g tehéntúró13 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
1.7g tej1 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
1.9g tojás2 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1017.8 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.3 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 381.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.8 g
Zsír
-
Összesen 280.3 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4071.3 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1580 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 753.3 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1524.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 474 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 154 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 733 micro
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
20 dkg sertészsír
-
1 dl tejföl
-
6 ek cukor
-
0.5 dl tej
A töltelékhez
A tetejére
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos tejben, csipetnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az áttört túrót, azzal is eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a tejfölt, cukrot meg a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
- Az almát megpucoljuk, lereszeljük, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk állni fél órat. Kinyomkodjuk a levet, meghintjük a fahéjjal, egybekeverjük.
- A tésztát kinyújtjuk, 12x12 cm-es kockára vágjuk, mindegyik közepére kevés diót hintünk. Ezután rákanalazzuk a tölteléket, és a tészta négy sarkát felhajtjuk. (A biztonság kedvéért en megkentem felvert tojással.)
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, az oldalukat, ahol összeérnek megkenjük olajjal, a tetejét pedig a tojással.
- Begyújtjuk a sütőt. Amíg bemelegszik, a táskák, addig pihennek betakarva.
- Berakjuk a forró sütőbe, és pirosra sütjük. 13 táska lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 50x30x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4651
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Ajánló
Banán töltelék készítése: 3 db banánt héjastól berakunk a sütőbe, amit előmelegítettunk 160 C-ra. 20 percig sütjük, hagyjuk hűlni, majd megpucoljuk, és villával pépesítjük. Citromlével meglocsoljuk. A tészta közepét megkenjük nutellával, rákanalazzuk a banánt, és felhajtjuk a tészta négy sarkát. Ugyanúgy megkenjük, sütjük, mint az almásat. Ez a banánmennyiseg 4 táskához elég.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Látom, hogy sokan túrós táskát sütnek, én is kedvet kaptam! Még nem sütöttem eddig. Az egyik oka, hogy a kelt tészta csak frissen jó, de nálunk nem fogy el egyszerre. Abból indultam ki, hogy Horvath Ilonának van a juhtúrós pogácsa receptje, ami másnap is finom. Gondoltam azt átalakítom édes tésztának, hogy a juhtúrót lecserélem a másikra, de akkor a töltelék ne túró legyen. A lányom azt amúgy sem enné meg, de az almásat viszont szereti. A vajat pedig azért helyettesítettem zsírral, mert nem volt annyi otthon. Zsír pedig mindig van, és mivel csak a kötött-tészta leveshez használom, van bőven. Töltéleknek használtam sült banánt is, de az nekünk nem igazán ízlett.