Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
Linzer
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Túrókrém
-
42g tehéntúró61 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
13 kcal
-
13 kcal
-
46 kcal
Összesen
808
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
Linzer
-
600g finomliszt2184 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Túrókrém
-
500g tehéntúró735 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2g himalája só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g mazsola449 kcal
-
161 kcal
-
161 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
Összesen
9730
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
Linzer
-
22.5g finomliszt82 kcal
-
15g vaj107 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Túrókrém
-
18.7g tehéntúró28 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.1g himalája só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.6g mazsola17 kcal
-
6 kcal
-
6 kcal
-
7.5g sárgabaracklekvár21 kcal
Összesen
364
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.1 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.6 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
808
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.9 g
Zsír
-
Összesen 466.4 g
-
Telített zsírsav 280 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7513 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 892 mg
-
Vas 1015 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 2307 mg
-
Nátrium 1354 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1231.5 g
-
Cukor 693 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 741.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3730 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 3662 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 817 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1074 micro
Összesen
9730
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.5 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
Linzer
-
60 dkg finomliszt
-
40 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
vanília ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromhéj
Túrókrém
-
50 dkg tehéntúró
-
3 db tojás
-
10 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg cukor
-
2 dkg finomliszt
-
2 csipet himalája só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg mazsola
-
5 dkg kandírozott citromhéj
-
5 dkg kandírozott narancshéj
-
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
Linzer
- Hűvös helyen gyorsan összedolgozzuk a puha (de nem folyékony) vajat az átszitált porcukorral, a tojássárgájával, majd az átszitált liszttel. Végül beledolgozzuk a reszelt citromhéjat is.
- Amíg a túrókrémet elkészítjük, a tésztát hűtőben pihentetjük (kb. 30 perc).
- A linzert a pihentetés után kinyújtjuk, és egy 30x45 cm-es sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Majd a 180 °C-ra előmelegített enyhén gőzös sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc).
Túrókrém
- A túrót szitán áttörjük, a tojássárgájával, csipet sóval, olvasztott vajjal, reszelt citromhéjjal és a porcukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsök 3/4 részét.
- A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
- Óvatosan összedolgozzuk a túrós masszát a tojásfehérjehabbal, majd a félig kisült linzerre egyenletesen felvisszük.
- A sütőt 160 °C-ra állítjuk, és enyhén gőzös térben kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.
- Miután kihűlt a sütemény, forró sárgabaracklekvárral fényezzük, és a maradék kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Azonnal fogyasztható, de hűtőben 3-4 napig is eláll.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x45
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 710
- Feltöltés dátuma: 2020. április 24.
Ajánló
Kandírozott gyümölcsökkel téli időszakban dolgozom, de nyugodtan használhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket is (akkor 1 éjszakára áztassuk be a gyümölcsöt, hogy picit puhuljon). Nyáron érdemes inkább friss gyümölcsökkel készíteni, de vigyázni, hogy a lédús gyümölcs ne áztassa el a tésztát vagy a tölteléket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Egy "egyszerű" túrós süti átvarázsolása alkalmivá. Kiváló alapja akár a Rákóczi túrósnak is.