r
Nosalty Logó

Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Linzer

Túrókrém

808
Kalória
14.7g
Fehérje
102.6g
Szénhidrátok
38.9g
Zsír
61.8g
Víz
152.7g
Koleszterin
2.4g
Rost
57.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzer

Túrókrém

Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzer

Túrókrém

Összesen 9730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzer

Túrókrém

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    466.4 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7513 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1231.5 g
  • Cukor
    693 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    741.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3662 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 9730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

Linzer

  1. Hűvös helyen gyorsan összedolgozzuk a puha (de nem folyékony) vajat az átszitált porcukorral, a tojássárgájával, majd az átszitált liszttel. Végül beledolgozzuk a reszelt citromhéjat is.
  2. Amíg a túrókrémet elkészítjük, a tésztát hűtőben pihentetjük (kb. 30 perc).
  3. A linzert a pihentetés után kinyújtjuk, és egy 30x45 cm-es sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Majd a 180 °C-ra előmelegített enyhén gőzös sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc).

Túrókrém

  1. A túrót szitán áttörjük, a tojássárgájával, csipet sóval, olvasztott vajjal, reszelt citromhéjjal és a porcukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsök 3/4 részét.
  2. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan összedolgozzuk a túrós masszát a tojásfehérjehabbal, majd a félig kisült linzerre egyenletesen felvisszük.
  4. A sütőt 160 °C-ra állítjuk, és enyhén gőzös térben kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.
  5. Miután kihűlt a sütemény, forró sárgabaracklekvárral fényezzük, és a maradék kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Azonnal fogyasztható, de hűtőben 3-4 napig is eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x45

Egy "egyszerű" túrós süti átvarázsolása alkalmivá. Kiváló alapja akár a Rákóczi túrósnak is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!