r
Nosalty Logó

Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzer

Túrókrém

Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzer

Túrókrém

Összesen 9730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzer

Túrókrém

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    466.4 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7513 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1231.5 g
  • Cukor
    693 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3662 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 9730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Linzer

Túrókrém

Elkészítés

Linzer

  1. Hűvös helyen gyorsan összedolgozzuk a puha (de nem folyékony) vajat az átszitált porcukorral, a tojássárgájával, majd az átszitált liszttel. Végül beledolgozzuk a reszelt citromhéjat is.
  2. Amíg a túrókrémet elkészítjük, a tésztát hűtőben pihentetjük (kb. 30 perc).
  3. A linzert a pihentetés után kinyújtjuk, és egy 30x45 cm-es sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Majd a 180 °C-ra előmelegített enyhén gőzös sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc).

Túrókrém

  1. A túrót szitán áttörjük, a tojássárgájával, csipet sóval, olvasztott vajjal, reszelt citromhéjjal és a porcukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsök 3/4 részét.
  2. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan összedolgozzuk a túrós masszát a tojásfehérjehabbal, majd a félig kisült linzerre egyenletesen felvisszük.
  4. A sütőt 160 °C-ra állítjuk, és enyhén gőzös térben kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.
  5. Miután kihűlt a sütemény, forró sárgabaracklekvárral fényezzük, és a maradék kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Azonnal fogyasztható, de hűtőben 3-4 napig is eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 710
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 24.

Ajánló

Kandírozott gyümölcsökkel téli időszakban dolgozom, de nyugodtan használhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket is (akkor 1 éjszakára áztassuk be a gyümölcsöt, hogy picit puhuljon). Nyáron érdemes inkább friss gyümölcsökkel készíteni, de vigyázni, hogy a lédús gyümölcs ne áztassa el a tésztát vagy a tölteléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel
Pancsika 101 recept

Egy "egyszerű" túrós süti átvarázsolása alkalmivá. Kiváló alapja akár a Rákóczi túrósnak is.

Hozzávalók

Linzer

Túrókrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...