r
Nosalty Logó

Túrós süti erdei gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aureliavadaszan
Túrós süti erdei gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3696.4 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 2483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a tejföllel és a cukorral robotgép segítségével összedolgozzuk (minél simább a massza, annál jobb).
  2. Ha a massza elég sima, kézi habverőre váltunk, és egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk az 1 tk vanília aromát is.
  3. Beleszitálunk 4 evőkanál lisztet, majd jól elkeverjük az egészet. Mehet bele a fél citrom lereszelt héja is (ízlés szerint több/kevesebb).
  4. A masszát kivajazott üvegtálba (tepsibe) öntjük, és megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű erdei gyümölccsel (én fagyasztottat használtam).
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40-45 percig addig sütjük, míg mindenhol meg nem szilárdul. Sütés során a sütemény meg fog emelkedni, viszont a sütőből kivéve egyből össze fog esni. Nem kell megijedni, ez így természetes.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 29813
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Időszakonként rám jön a sajttorta mánia, de mivel az egyik fő alapanyaga nem tartozik a legolcsóbbak közé, ezért kerestem egy alternatív megoldást. Az eredeti receptet kicsit átalakítva ez az egyik kedvenc receptem, mert az összeállítása pikk-pakk készen van, viszont a fogyasztásáig ajánlott 1 éjszakát várni. De nem muszáj! Eredeti recept: http://www.moksha.hu/konyha/sult-turotorta-ribizli-pottyokkel/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...