r
Nosalty Logó

Túrós és savanyú káposztás sztrapacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Túrós és savanyú káposztás sztrapacska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.4 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9576.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    6567 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 2229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágva megpirítjuk. Kevés disznózsíron az összevágott káposztát megdinszteljük.
  2. A krumplit lereszeljük hozzáadjuk a sót, 5 púpos evők. réteslisztet és annyi simalisztet, amennyit felvesz, hogy masszív tésztát kapjunk.
  3. Lobogó sós vízbe szaggassuk a masszát. Ha kész, szűrjük le. Az egyik felét túrósnak, a másikat káposztásnak.
  4. Keverjük el a túróval és szalonnával, a másikat a káposztával.
  5. A túrósat tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16254
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

A sós ízek mellé egy fincsi édes desszert harmónizál!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a lányom kicsi volt, és nátha miatt nem volt iskolában, semmilyen ételt nem kívánt, de a sztrapacskámnak nem tudott ellenállni, a mai napig imádjuk! Én 6 db nagy krumpliból szoktam készíteni, és a gépi reszelőmmel 5 perc alatt kész. Ha nekikezdtünk szaggatni a masszát, és úgy látjuk túlságosan szétfől, akkor kevés lisztet tettünk bele, így pótoljuk. A tojás keménnyé teszi a sztrapit, ezért nem szoktam beletenni, a rétesliszt viszont azért jó hozzá, mert még lágyabbá teszi. Ha valaki kevésnek véli a túrót vagy káposztát, tegyen még hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...