Túrós pogácsa Nyúlszarvas konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyúlszarvas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
304
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
3640
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.4 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
304
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.1 g
Zsír
-
Összesen 266.9 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 507 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4528.8 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 990 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1345 mg
-
Nátrium 739 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 397 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2567 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 2436 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1564 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
3640
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.9 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sajt kivételével minden hozzávalót összegyúrunk egy nagy, ragacsos masszává (érdemes egy hajszálnyit túlsózni), majd alufóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük egy órát.
- Ha már rendesen összetapadt, erősen lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét becsíkozzuk, alaposan megszórjuk a lereszelt sajttal, és kiszaggatjuk. (Gyorsan kell dogozni vele, mert hamar olvad, és úgy már nem túl barátságos a tészta.)
- 190 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4375
- Feltöltés dátuma: 2015. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nyúlszarvas
10 recept
Anyukám csodapogácsájára az egész világ rájárt. Ez volt az a sós süti, amit még forrón, a sütőből kivéve is mindenki sűrű sziszegések közepette ette, annyira finom és ellenállhatatlan volt. Egy időben nagyüzemben is nyomta, hatalmas adagokat gyúrt be, porciózva lefagyasztotta, hogy bármikor elő lehessen kapni, és kis idő múlva enni. Most folytattam a hagyományt, és megállapítottam, hogy ez a recept elronthatatlan! :)