r
Nosalty Logó

Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Összesen 1220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Összesen 7319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8309.1 g
  • Cink
    1954 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    1513 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1524.1 g
  • Cukor
    1121 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10395 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1879 micro
Összesen 7319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A túróhoz hozzáadjuk a cukor felét, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a keményítőt, a tojássárgáját, és jól összekeverjük.
  2. A fehérjét felverjük habnak, majd hozzáadjuk a cukor másik felét. E cukros habbal lazítjuk óvatosan a túrós alapot.
  3. A masszát egy kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 18-20 percre 180 °C-os sütőbe tesszük. A formában langyosra hűtjük, majd óvatosan kiborítjuk.

Bodzás meggylekvárhoz

  1. Az alábbi alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből kb. 1 kg lekvár szükséges.
  2. A nádcukrot kis lábasban karamellizáljuk, a megmosott és lecsöpögtetett meggyet rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a zselésítőt hozzáadjuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg sűrű, kissé pépes állagú nem lesz.
  3. Ekkor a bodzaszörpöt ráöntjük, és még egyszer fölforraljuk, majd kihűtjük.
  4. Tálaláskor a túrós pitetortát a meggylekvárral meglocsolva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1638
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Ajánló

Amikor a meggylekvárhoz a karamellt készítjük, ügyeljünk rá, hogy amikor a cukor elkezd olvadni ne kevergessük, csak hagyjuk magától karamellizálódni. Ha belekeverünk csomós lesz és a cukor rátapad a keverő kanálra, ahonnan csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.          

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós pitetorta másképpen bodzás meggylekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Próbáltad már a meggyet bodzával? Ha nem, épp itt az ideje! Készítsd el ezt a tortát valamelyik barátodnak, családtagodnak, hidd el, sosem felejti el az ízét. A megmaradt bodzás meggylekvárt pedig felhasználhatjuk bármilyen más sütemény mellé öntetként vagy töltelékként.

Hozzávalók

A tortához

Bodzás meggylekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...