r
Nosalty Logó

Túrós pite Szilvásgombóc konyhájából

4,7

3 ÉRTÉKELÉS72 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túrós pite Szilvásgombóc konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

622
Kalória
21.2g
Fehérje
71.6g
Szénhidrátok
27.2g
Zsír
87.1g
Víz
144.9g
Koleszterin
1.2g
Rost
37.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 622 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7447 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 622 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13512.9 g
  • Cink
    2608 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    2303 mg
  • Vas
    2012 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    4335 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859.3 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1045.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 7447 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
  2. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  3. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
  4. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
  5. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval.
  6. Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára.
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
  8. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
  9. Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x6

A pite tésztájának receptjét egy kedves szakács barátunktól kaptam, gondoltam, ki is próbálom. Elmondása szerint sokkal egyszerűbb vele dolgozni, nem kell hűtőben pihentetni, és ezt a tésztát használhatjuk linzerekhez is. A jó túrós pitéhez nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez vaníliapudingot készítek, és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek. Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, mint amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű, krémes, vaníliás túró.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!