r
Nosalty Logó

Túrós pite 8. - habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pite 8. - habos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    332.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8677.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    3020 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2834 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1693 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 6284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk egymással, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, összegyúrjuk, lefóliázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. Előmelegítjük a sütőt. A tésztát kettészedjük, az egyik felét kinyújtjuk. (Én kb egy 20x30-as tepsiben sütöttem.) Belefektetjük a tepsibe a tésztát, villával megszurkáljuk, és kb. 15 perc alatt elősütjük.
  3. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, a pudingport óvatosan beleforgatjuk. A többi hozzávalót is összedolgozzuk, és a habot beleforgatjuk.
  4. Kinyújtjuk a másik lapot is.
  5. A tölteléket rásimítjuk az elősütött lapra, majd a másik lapot rátesszük, megszurkáljuk villával, és készre sütjük kb. 30 perc alatt.
  6. Ha kihűlt, a habot felverjük a cukorral, de nem teljesen. A zselatint vízbe áztatjuk, megmelegítjük mikróban, és hozzáöntjük a habhoz, majd készre verjük.
  7. Nyomózsákból a süti tetejére nyomjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5313
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy recept a Blikk Nőkből, amit párom anyukája hozott, majd én megsütöttem. Igazából egy kicsit felturbózott sima túrós pitéról van szó.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...