r
Nosalty Logó

Túrós piskóta Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Túrós piskóta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A töltelék elkészítése

Összesen 277 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A töltelék elkészítése

Összesen 2216 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A töltelék elkészítése

Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 277 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4397.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 2216 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A piskóta elkészítése, megsütése

A töltelék elkészítése

Elkészítés

A piskóta elkészítése, megsütése

  1. A 6 db tojásból, 6 evőkanál lisztből és 6 evőkanál cukorból piskótát sütünk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Tetszés szerinti formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!

A töltelék elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, addig a 2 csomag vanília pudingporból, a 6 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral pudingot főzünk.
  2. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a 25 dkg túrót.
  3. Amikor már langyosra hűlt a piskóta, tepsiben hagyjuk, s akkor rákenjük a tölteléket, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  4. Másnap felszeleteljük, s szépen tányérra rendezzük. Máris fogyasztható...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8981
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 07.

Ajánló

Különösen hétvégére ajánlom, valamilyen finom ebéd után, desszertként...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom túrós édesség, s nagyon hamar el is készül. Akár kezdő "szakácsoknak", "háziasszonyoknak" is ajánlom...

Hozzávalók

A piskóta elkészítése, megsütése

A töltelék elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...