Túrós-meggyes cannelloni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A canellonihoz
-
14g tojás17 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
10 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
7 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
31g cannelloni116 kcal
-
2g vaj13 kcal
A tetejére
-
50g tejföl99 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
10 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
50g meggybefőtt36 kcal
-
15 kcal
-
3g vaj18 kcal
Összesen
537
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A canellonihoz
-
110g tojás138 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
57 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
250g cannelloni928 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
-
400g tejföl792 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
400g meggybefőtt288 kcal
-
21g mandulapehely124 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
4294
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A canellonihoz
-
5.1g tojás6 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
23.3g tehéntúró34 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4.7g mazsola14 kcal
-
11.6g cannelloni43 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
A tetejére
-
18.6g tejföl37 kcal
-
9.3g főzőtejszín12 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
18.6g meggybefőtt13 kcal
-
6 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
Összesen
201
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882.8 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
537
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149 g
Zsír
-
Összesen 187.3 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 739 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7062.3 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1254 mg
-
Vas 1013 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 2328 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.4 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 935 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1078 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 128 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 685 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 1057 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
4294
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.1 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A canellonihoz
-
2 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
50 dkg tehéntúró
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
3 csepp citromlé
-
10 dkg mazsola
-
250 g cannelloni
A tetejére
-
4 dl tejföl
-
2 dl főzőtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 ek mandulapehely
-
2 dkg vaj
Elkészítés
A canellonihoz
- A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük habosra. Hozzáadjuk a túrót, majd a keményítőt, a citrom levét és a reszelt héját és a mazsolát.
- A tésztákat megtöltjük a túrókeverékkel, és sorba rakjuk szorosan egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe.
- A tejfölt a tejszínnel, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és megszórjuk a tésztát, majd ráöntjük a tejfölös cuccot.
- Mandulaforgáccsal megszórjuk, és pici vajdarabkákat teszünk rá. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19977
- Feltöltés dátuma: 2010. április 28.
Ajánló
A tészta természetesen szárazon megy bele, és majd megpuhul a tejföltől. Tilos előfőzni! Nagyobb üzletekben lehet ilyen tésztát kapni! Lehet más gyümölcssel is készíteni . Pl: barack, málna, ananász , erdei gyümölcs... Érdemes az üres tésztát először sorba tenni, hogy mennyi fér bele szorosan az edényünkbe, mert így nem folyik le majd róla a mártás. Ha kell, lehet letörni a tésztából, hogy minden helyet kitöltsünk. Jó étvágyat hozzá !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Edit
153 recept
Egy újságban találtam ezt az isteni receptet . Én kiskanállal szoktam betölteni. Picit macerás, de nem kell szépnek lennie, mert úgy is nyakon lesz öntve tejföllel.