r
Nosalty Logó

Túrós-medvehagymás leveles rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-medvehagymás leveles rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    351.2 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3942.7 g
  • Cink
    265 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    207 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2907 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 4596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajas részhez a vajba dolgozzuk az 5 dkg lisztet, majd fóliába helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A 30 dkg liszthez adjuk a sót, a tojások sárgáját, a vajat, az ecetet és a hideg vizet, a túrót és a felaprított medvehagymát.
  3. Egy alaposan belisztezett felületen átgyúrjuk. Még kb. 80-100 g lisztet felvehet, de ez függ az alapanyagoktól is. 20 percig pihentetjük.
  4. A tésztát kissé kinyújtjuk, majd rátesszük a közepére a vajas részt.
  5. Hajtogatjuk: fentről le, lentről fel, balról jobbra, jobbról balra. Kinyújtjuk, kevés vajjal megkenjük, majd újra hajtogatjuk, ugyanúgy mint először. 20 perc pihenő után kinyújtjuk, majd újrahajtogatjuk, 20 perc után még egyszer megismételjük.
  6. Kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, megkenjük tojásfehérjével, és 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 909
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem lehet abbahagyni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...