r
Nosalty Logó

Túrós lepény nagyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Túrós lepény nagyi módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

túrós töltelék

tetejére

Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

túrós töltelék

tetejére

Összesen 6138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

túrós töltelék

tetejére

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.1 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11606.6 g
  • Cink
    2612 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1842 mg
  • Vas
    2014 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    3582 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1462.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1464 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1203 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    1209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1741 micro
Összesen 6138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

tészta

túrós töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A krumplifőzéssel kezdjük a túrós lepény készítését. A krumplit tisztítás után enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Félretesszük felhasználásig.
  2. A második lépés a tejet meglangyosítjuk egy marék cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és két tojássárgáját. Elkezdjük felverni, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat és a csipet sót. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik a kezünktől és az edény oldalától. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  3. A tészta tetejét megszórjuk liszttel, és letakarva 30 percig kelesztjük.
  4. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.

túrós töltelék

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a megfőtt, tört krumplit, a 4 marék cukrot, 4 egész tojást, 1 marék mazsolát, 4 csomag vaníliás cukrot, 2 ek grízt. Jól összekeverjük.
  2. A tésztánkat, ha megkelt, fél cm vastagra kinyújtjuk, majd kikent, lisztezett 38 x 22 cm-es tepsibe tesszük a fektetjük. 1 kanál búzadarával meghintjük, rárakjuk a bekevert túrót, elsimítjuk.

tetejére

  1. A túró tetejére a tejfölt kikeverjük egy marék cukorral, 1 egész tojással, 1 csomag vaníliás cukorral, és a lepény tetejére simítjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra kihűlni, majd kockára felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38X22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 76
  • 7 napos nézettség: 375
  • Össznézettség: 101731
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós lepény nagyi módra
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Ezt a túrós lepényt a nagymamám készítette így. Gyerekkorom ízvilágát és illatát hozza vissza számomra, amikor kisül a túros lepény. A kelt tésztából készült kalács elkészítéséhez gyakorlat és tapasztalat kell. Én is sokáig nem mertem hozzáfogni. 

Hozzávalók

tészta

túrós töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...