r
Nosalty Logó

Túrós-káposztás galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Túrós-káposztás galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Túrós galuskához

Káposztához

Összesen 798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Túrós galuskához

Káposztához

Összesen 3191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Túrós galuskához

Káposztához

Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4175.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 3191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Túrós galuskához

Káposztához

Elkészítés

Túrós galuskához

  1. A galuskához összekeverjük a hozzávalókat, annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A túrót áttörve adjuk hozzá.
  2. Pihentetjük.
  3. Forró, lobogó vízbe szaggatjuk, ha feljöttek a galuskáink a víz felszínére, leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, lecsorgatjuk.

Káposztához

  1. Amíg pihen a galuska tésztája, lereszeljük a káposztát, besózzuk, állni hagyjuk.
  2. Megpirítjuk az apróra vágott szalonnát. Kiszedjük a szalonnadarabokat.
  3. A szalonnás zsírra dobjuk a kicsavart káposztát, és lepirítjuk.
  4. Ízesítjük borssal, esetleg sóval.
  5. Rádobjuk a túrós galuskákat, tejföllel és pirított szalonnával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2975
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drága nagymamám sparheltjén főztem ezt az egyszerű, de laktató ételt :) Most látom, hogy még a tejfölt sem volt időm rátenni, olyan gyorsan eltűnt a sparheltről :)

Hozzávalók

Túrós galuskához

Káposztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...