r
Nosalty Logó

Túrós-joghurtos kiflik és párnák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Túrós-joghurtos kiflik és párnák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 577 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 279 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.8 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 577 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10666.6 g
  • Cink
    791 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1690 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    5103 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    77 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.2 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 5 dkg sajt, az 1 tojás és a szezámmagon kívül az összes többi hozzávalót jól összegyúrjuk, és 60-80 percig pihentetjük. Nem kell neki megkelni, csak pihenni.
  2. Finoman átgyúrjuk, 3 mm vékonyra kinyújtjuk, háromszög vagy négyzet alakúra vágjuk, mindegyik darabra kb.1 tk reszelt sajtot teszünk, majd a kifliket felcsavarjuk, a párnákat pedig kettőbe hajtjuk.
  3. Sütőpapíros tepsikre (nekem 2 lett) tesszük, tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  4. 200C-ra bemelegített sütőben megsütjük. (Lehetőleg kicsit világosabbra, mint én tettem... Elfeledkeztem, és majdnem elégettem).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3256
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Jobban figyeljünk oda mint én, hogy szép világos legyen!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ezt több receptből kreáltam, mert nagyon szeretem a túrós kiflit/pogácsát, de a sajtot is. A joghurt még egy plusz ízt ad neki. Frissen a legfinomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...