r
Nosalty Logó

Túrós-habos süti geo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-habos süti geo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 944 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 7549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 944 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.2 g

Zsír

  • Összesen
    478.1 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9866.4 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    2080 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    3005 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 7549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e már. Ha tészta ragad a tűre, még visszatesszük.
  4. Tiszta konyharuhára, vagy rácsra borítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
  5. A pudingokat a kristálycukorral és a tejjel a csomagoláson leírtak szerit elkészítjük.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd villával beletörjük a túrót, végül összekeverjük a pudinggal.
  7. A habtejszínt kemény habbá verjük. 2/3 részét belekeverjük a krémbe, 1/3 részét félretesszük.
  8. A tepsit áttöröljük papírtörlővel, és visszarakjuk bele a piskótát.
  9. A piskótára kenjük a krémet, a krémre pedig vékony rétegben lekvárt kenünk, majd a maradék Hulalát tortalapáttal, vagy evőkanállal szétterítjük a sütin.
  10. Tetejére ízlés szerint ét-vagy tejcsokit reszelünk.
  11. Min. 2-3 órát, de legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 454
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 60427
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy rendkívül finom, mutatós és könnyen elkészíthető süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...