Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta részhez
-
45g finomliszt164 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
6g tojás7 kcal
A vajas részhez
-
5g finomliszt18 kcal
-
27g vaj194 kcal
A töltelékhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
5g mazsola15 kcal
Összesen
610
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta részhez
-
450g finomliszt1638 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
10g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
A vajas részhez
-
50g finomliszt182 kcal
-
270g vaj1936 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g mazsola150 kcal
Összesen
6086
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tészta részhez
-
22.6g finomliszt82 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
A vajas részhez
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
13.6g vaj97 kcal
A töltelékhez
-
25.1g tehéntúró37 kcal
-
2.5g rétesliszt9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
2.5g mazsola8 kcal
Összesen
304
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1024.2 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
610
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.7 g
Zsír
-
Összesen 309 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10241.8 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 984 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 2090 mg
-
Nátrium 4312 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 650.3 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 585.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 738 mg
-
Retinol - A vitamin: 2316 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1024 micro
Összesen
6086
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.7 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
A tészta részhez
-
45 dkg finomliszt
-
3 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
2 dkg élesztő
-
1 dkg só
-
2.5 dl tej
-
2 db tojássárgája
A vajas részhez
-
5 dkg finomliszt
-
27 dkg vaj
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
5 dkg rétesliszt
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
Elkészítés
A tészta részhez
- A vajas részt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük.
- A tészta részt elkészítjük, mint a kelt tésztát (élesztőt felfuttatjuk, vajat megolvasztjuk, hozzávalókat összegyúrjuk), mikor kész van, pihentetjük kicsit.
- Majd kivesszük a vajas részt a hűtőből, és a kinyújtott tészta rész közepére tesszük (nem kell nagyra nyújtani, csak beleférjen a vajas rész, és rá lehessen hajtani). Két oldalról ráhajtjuk a tésztát egymásra, majd felülről és alulról is. Együtt nyújtjuk, és hajtogatjuk: szimplán, duplán, majd pihentetjük a tésztát. Ezután ismét hajtogatjuk szimplán, duplán, és megint pihentetjük.
- Pihentetés után nyújtsuk ki téglalap alakúra a tésztát, és osszuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. A töltelékből kanalazzunk 1-1 kanálnyi túrótölteléket a tésztára, és hajtsuk fel a 4 sarkát. Először a bal és jobb oldalra esőt egymásra, majd lentről fel és végül fentől le a sarkokat.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg egész tojással, és hagyjuk még kelni a sütő tetején a melegben kb. 10-15 percre még.
- Toljuk az előmelegített sütőbe, és 180 fokon kb. süssük szép aranybarnára őket. Tálalás előtt leszórhatjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9546
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Kabinetes recept!:)