r
Nosalty Logó

Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Összesen 6086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10241.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    4312 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.3 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2316 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 6086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tészta részhez

  1. A vajas részt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tészta részt elkészítjük, mint a kelt tésztát (élesztőt felfuttatjuk, vajat megolvasztjuk, hozzávalókat összegyúrjuk), mikor kész van, pihentetjük kicsit.
  3. Majd kivesszük a vajas részt a hűtőből, és a kinyújtott tészta rész közepére tesszük (nem kell nagyra nyújtani, csak beleférjen a vajas rész, és rá lehessen hajtani). Két oldalról ráhajtjuk a tésztát egymásra, majd felülről és alulról is. Együtt nyújtjuk, és hajtogatjuk: szimplán, duplán, majd pihentetjük a tésztát. Ezután ismét hajtogatjuk szimplán, duplán, és megint pihentetjük.
  4. Pihentetés után nyújtsuk ki téglalap alakúra a tésztát, és osszuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. A töltelékből kanalazzunk 1-1 kanálnyi túrótölteléket a tésztára, és hajtsuk fel a 4 sarkát. Először a bal és jobb oldalra esőt egymásra, majd lentről fel és végül fentől le a sarkokat.
  5. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg egész tojással, és hagyjuk még kelni a sütő tetején a melegben kb. 10-15 percre még.
  6. Toljuk az előmelegített sütőbe, és 180 fokon kb. süssük szép aranybarnára őket. Tálalás előtt leszórhatjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 9533
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti
Becsei Ágnes 100 recept

Kabinetes recept!:)

Hozzávalók

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...