r
Nosalty Logó

Túrós-barackos rácsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-barackos rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 2067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.6 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    306 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 2067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A vajat habosra keverjük. Ezután a porcukrot hozzá kell keverni.
  2. A felvert tojásokat apránként, majd egy csipet sót, és a citromhéjat is hozzákeverjük.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a vajas masszához. Itt még nyugodtan lehet fakanállal keverni, mert a tészta ilyenkor még nagyon lágy lesz.
  4. Ezek után lisztet keverünk hozzá apránként, hogy gyúrható tésztát kapjunk a végére.
  5. Kinyújtjuk fél cm vastagra (lehet vastagabb is). Kibéleljük vele a kivajazott formát úgy, hogy nem az összes tésztát használjuk fel, mert ugyebár a tetejére is kell (nekem nincsen kimondottan pite formám, de mivel már untam a megszokott magyar féle almáspitét, ezért egy magas falú, kerek jénai edénybe tettem a tésztát, de ezt nem vajaztam ki.)
  6. A tölteléket belekanalazzuk a tésztába.
  7. Tetszés szerint fedjük a tetejét tésztával. (Én szeretem rácsosra csinálni, de akár teljesen is be lehet fedni.)
  8. Mérsékelt tűzön megsütjük.
  9. Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd onnan kiszedve szeletekre vágjuk és porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12411
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon untam már azt a megszokott tepsis almás pitét, ezért gondoltam beújítok. Fogtam a jénait és anyák napjára sütöttem anyukámnak egy túrós-barackos pitét, aminek ráadásul még a teteje is rácsos volt. Az egész család el volt ájulva tőle, nagy örömömre anyukám is. Azóta is minden héten kell süssek egy pitét legalább. (:

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...