r
Nosalty Logó

Túrókrémes sakktáblatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Eszter
Túrókrémes sakktáblatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kakaós piskóta tésztához

A krémhez

A díszítéshez

610
Kalória
15.5g
Fehérje
81.1g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
71.2g
Víz
136.3g
Koleszterin
4.8g
Rost
51.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskóta tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskóta tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskóta tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    327 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9779.8 g
  • Cink
    666 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    528 mg
  • Magnézium
    766 mg
  • Foszfor
    3791 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.2 g
  • Cukor
    621 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    854.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 7300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A kakaós piskóta tésztához

  1. A torta alsó lapját félretesszük. A másik két lapot egymásra rakjuk, majd kívűlről befelé haladva, egymás után a tetejére fektetünk, és hegyes késsel körbevágunk 4 különböző méretű (20-16-12-8 cm) tányért/fedőt, egy 4 cm-es pogácsaszaggatót.2x5 db piskóta karikát kapunk.
  2. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A túrót kikeverjük a tejjel, a mascarpone-t a porcukorral, vaníliás cukorral, belekeverjük a túrókrémbe, belereszeljük a citromhéjat és a levét.
  3. A zselatint felolvasztjuk, hozzákeverjük a túrókrémhez, ebbe jön a felvert tejszín.
  4. Az alsó tortalapra rátesszük az első, a harmadik, az ötödik piskótagyűrűt, és a köztük lévő árkot kitöltjük a krémmel.
  5. Ezután váltunk,a krémgyűrűk tetejére kerül a piskótagyűrű, a második, a negyedik és a középső. Ezeket is kitöltjük krémmel.
  6. Ezt a műveletet megismételjük, négy rétegben változik a tészta és a krém. A maradék krémmel bevonjuk a tortát körbe, a tetejét is.
  7. Az oldalát kakaós darált keksszel megszórjuk, a tetejére papírból "csipketerítőt" vágunk, rátesszük, majd kakaót szitálunk rá, és óvatosan levesszük a papírt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Bérmálkozásra készítettem, nagyon mutatós torta, nem nehéz elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!