r
Nosalty Logó

Túrókrémes almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Túrókrémes almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3142.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 3335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Egy méretes tálban a sütőport összeszitáljuk a liszttel. Hozzáadjuk a vajat és összedörzsöljük. Beletesszük a porcukrot, a tojások sárgáját és közepes keménységű tésztát gyúrunk. Amennyiben szükséges, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. A tésztacipót félretesszük annyi időre, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A tésztát nagyobb kör alakra nyújtjuk. Kibélelünk vele egy 22 cm-es kör alakú tortaformát. Belerakosgatjuk az almaszeleteket, megszórjuk mazsolával. Erre öntjük a habos, túrós masszát.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 45-50 percig sütjük. Amikor elkészült a formában langyosra hűtjük. Ezután tesszük asztalra.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A túrót a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral egynemű masszává keverjük. Ezután hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a tojásfehérjék keményre felvert habját.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 594
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrókrémes almatorta
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...