r
Nosalty Logó

Túróhab kivikrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Túróhab kivikrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A túróhabhoz

A kivikrémhez

Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A túróhabhoz

A kivikrémhez

Összesen 2067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A túróhabhoz

A kivikrémhez

Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5249.3 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 2067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A túróhabhoz

A kivikrémhez

Elkészítés

A túróhabhoz

  1. A túróhabhoz a tojások sárgáját simára keverjük a tejszínnel, narancslikőrrel, citromhéjjal és gőz fölött addig keverjük, amíg krémes állagú lesz.
  2. Ezután beleforgatjuk a túrót és kissé hűlni hagyjuk.
  3. A zselatint beáztatjuk, majd felolvasztjuk.
  4. A tojások fehérjét a porcukorral, és a citrom levével kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe.
  5. A zselatint elkeverjük kevés krémmel, majd a krém egészébe dolgozzuk, és azonnal kelyhekbe kanalazzuk.
  6. A kiviket meghámozzuk, feldaraboljuk, megszórjuk a cukorral és 10 percig állni hagyjuk, ezután összeturmixoljuk.
  7. Az almalevet a citromlével és a vaníliás cukorral felforraljuk. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, a lébe öntjük, majd hozzáadjuk a kivit, és egyet forralunk rajta.
  8. Kissé kihűtjük, majd a túróra kanalazzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3078
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróhab kivikrémmel
Salamon Csilla 1202 recept

Édesség ehetnéke volt a családnak. Ezt a receptet már régen eltettem vésztartaléknak. Hamar elkészül és finom nyalánkság. :)

Hozzávalók

A túróhabhoz

A kivikrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...