r
Nosalty Logó

Túrógombóc Mandula konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Túrógombóc Mandula konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1539 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 386 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5603.3 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1539 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.8 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    77 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a két egész tojást, a grízt és a lisztet, elkeverjük, hogy minél homogénebb masszát kapjunk. Legjobb, ha néhány óráig letakarva pihentetjük.
  2. Egy nagyobb lábasban felteszünk forrni vizet, tegyünk bele 1-2 kk sót is.
  3. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk.
  4. Egy teflonserpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát (lehet szárazon vagy egy kevés zsiradékon is).
  5. Ha forr a víz, 2-3 részletben főzzük ki a gombócokat. Kb. 7-10 perccel azután lesznek készen, hogy feljöttek a víz tetejére (ha nem vagyunk biztosak, vágjunk egy gombócot félbe; ha a grízszemek szép nagyok, sárgás színűek, jól elkülöníthetőek a túrótól, akkor lesz jó). Szűrőkanállal szedjük ki őket, csepegtessük le, forgassuk meg a zsemlemorzsában, és tegyük egy tálba/tányérra.
  6. Tálaláskor locsoljuk meg bőven fahéjas-cukros tejföllel!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2395
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 02.

Ajánló

Szombatra második fogásnak, vasárnap desszertnek, hétközben vacsorára. A maradékból reggelizni szoktam.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Ez volt az első étel, amit kollégiumban főztem. Egyetemistáknak ideális, gyors, kevés edényre van szükség az elkészítéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...