Túrógombóc lazac sapkával
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3095.5 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 503 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 947 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 338.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 282 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 416 micro
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.5 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6190.9 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 876 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1894 mg
-
Nátrium 774 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 676.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 565 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.6 g
-
Cink 114 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 88 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 53 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót a búzadarával és a 3 tojással jól összedolgozzuk, 3 csipet sóval ízesítjük, majd állni hagyjuk kb. 1 órát.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő tésztafőző vízben kifőzzük (ha feljön a víz tetejére, még 5 percig főzzük).
- Tányérra szedjük, majd a tetejükre helyezzünk a lazac szeletekből.
- Reszelt sajtot halmozunk rá, és olívabogyóval díszítjük.
- Pár csep citromot facsarunk tetejükre.
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2574
- Feltöltés dátuma: 2011. február 14.
Ajánló
A gombócok, hogy jól érezzék magukat, száraz cuvée-típusú vörösborral készült hosszúlépéssel kísérhetjük utazásukat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
A túrógombóc milyen lehet, ha nem édes? Ki kell próbálni! Sósan is finom, és a lazac+olajbogyó kicsit feldobja, a citrom pedig pikáns, kicsit a tengeri herkentyűkre emlékeztető ízeket varázsol. A túrógombócokra lazac sapkát készítünk, hogy meg ne fázzanak, miután kiszedtük őket a forróvízből. Egy kis reszelt sajt, mely ráolvad a fázós nyakú gombócokra sál gyanánt. Olívabogyó kerül a tetejükre, mivel gombóckörökben most a bojtos sapeck a trendi. Fogyasztásukkor ajánlatos néhány csepp citrommal megöntözni őket - Dr. Gombóc receptre írta fel ezt az immunerősítőt kicsi fázós Túrógombócainak. Ajánlatos csukott szemmel enni őket, mert szégyenlősek - ilyenkor valamilyen mediterrán tengerparti Tavernába képzelhetjük magunkat. A Túrógombócok elfogyasztása után ne legyen bűntudatunk, mivel ők a hasunkban ismét jó melegben otthon érzik magukat, és fürdenek a gyomor nedvekben - gombócéknál ez a Hawai nyaralás.