r
Nosalty Logó

Túrógombóc lazac sapkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrógombóc lazac sapkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1797 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.5 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 899 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6190.9 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    565 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 1797 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cink
    114 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a búzadarával és a 3 tojással jól összedolgozzuk, 3 csipet sóval ízesítjük, majd állni hagyjuk kb. 1 órát.
  2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő tésztafőző vízben kifőzzük (ha feljön a víz tetejére, még 5 percig főzzük).
  3. Tányérra szedjük, majd a tetejükre helyezzünk a lazac szeletekből.
  4. Reszelt sajtot halmozunk rá, és olívabogyóval díszítjük.
  5. Pár csep citromot facsarunk tetejükre.
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2574
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Ajánló

A gombócok, hogy jól érezzék magukat, száraz cuvée-típusú vörösborral készült hosszúlépéssel kísérhetjük utazásukat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A túrógombóc milyen lehet, ha nem édes? Ki kell próbálni! Sósan is finom, és a lazac+olajbogyó kicsit feldobja, a citrom pedig pikáns, kicsit a tengeri herkentyűkre emlékeztető ízeket varázsol. A túrógombócokra lazac sapkát készítünk, hogy meg ne fázzanak, miután kiszedtük őket a forróvízből. Egy kis reszelt sajt, mely ráolvad a fázós nyakú gombócokra sál gyanánt. Olívabogyó kerül a tetejükre, mivel gombóckörökben most a bojtos sapeck a trendi. Fogyasztásukkor ajánlatos néhány csepp citrommal megöntözni őket - Dr. Gombóc receptre írta fel ezt az immunerősítőt kicsi fázós Túrógombócainak. Ajánlatos csukott szemmel enni őket, mert szégyenlősek - ilyenkor valamilyen mediterrán tengerparti Tavernába képzelhetjük magunkat. A Túrógombócok elfogyasztása után ne legyen bűntudatunk, mivel ők a hasunkban ismét jó melegben otthon érzik magukat, és fürdenek a gyomor nedvekben - gombócéknál ez a Hawai nyaralás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...