r
Nosalty Logó

Túrófánk sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Túrófánk sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3046 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 507 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3046 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejbe kevés cukrot teszünk, meglangyosítjuk és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  2. Kenyérdagasztógépbe helyezzük a tejes élesztőt, 1 dl joghurtot, túrót, tojást, vajat, cukrot, aszkorbinsavat, sikért, citrom levét, reszelt héját, vanília kivonatot, majd a lisztet. 20 percig dagasztjuk, egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat vágunk, golyóvá gyúrjuk finomanés szilikon muffin formába tesszük. Megkelesztjük 20 perc alatt és a tetejét megkenjük levendulasziruppal elkevert 0,5 dl joghurttal (nem szárad ki és finom illata lesz).
  4. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 3x30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13741
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Ajánló

Cukorral megszórva vagy baracklekvárral tálaljuk. Ebből az adagból 18 db lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrófánk sütőben sütve
Évi néni 1830 recept

Megígértem kedves kolléganőmnek, hogy sütök valami kelttésztát. Na most ott ült a hűtőben a túró, ki szerettem volna próbálni a vadiúj muffinsütőmet (mini kuglóf lukkal a közepén - betegesen vonzódom a kuglófformához). Nem akartam olajban sütni. A sütés elején levettem a hőfokot 160 fokra, és 25 percig sütöttem, de ezt most itt visszavonom, jobb a 180fok-20 perc. Így egy kicsit ropogós lett a külseje, de belül finom lágy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...