r
Nosalty Logó

Túró Rudi torta

4,7

3 ÉRTÉKELÉS244 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Túró Rudi torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

416
Kalória
14.8g
Fehérje
51g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
97.6g
Víz
87.1g
Koleszterin
2.1g
Rost
42.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1839 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.4 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  3. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
  4. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  5. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
  6. Töltelék készítése:
  7. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  8. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  9. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  12. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  13. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 12 perc

Alig vártam a Stahl magazin megjelenését! Igényes, szép lap, de ahogy átböngésztem, sajnos Judit nagyon sok régi receptje köszönt vissza belőle:( Én csak újakat vártam volna! Öröm az ürömben, hogy így viszont újra rábukkantam egy nagy kedvencünk receptjére, ami felér több tucat Túró Rudival! Finom hűsító nyalánkság ebben a kánikulában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!