r
Nosalty Logó

Turbó meggyes-diós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adakama
Turbó meggyes-diós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2283 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 3270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160-170 °C fokra.
  2. A lecsepegtetett meggyszemeket lisztben meghempergetjük. A tojásokat elválasztjuk. A fehérjét kicsi sóval hűtőbe tesszük. A lisztet, a darált diót és a sütőport egy tálban jól összekeverjük.
  3. A sárgáját a porcukorral kb. 10 percig gépi habverővel jól összedolgozzuk, majd 7 evőkanál forró vízzel tovább keverjük. Ezt követően felváltva belekanalazzuk a maradék vizet és a diós-lisztes keveréket, miközben tovább keverjük a masszát. (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, darabos, ne féljünk még kicsi vizet önteni hozzá.)
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanál segítségével beleforgatjuk a diós-lisztes masszába. Végül a meggyszemeket is beleszórjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük (az enyém 23x38 cm).
  5. 20-25 percig sütjük (nyitogatás nélkül lehetőleg). Karamella színűre sütjük, és tűpróbával megnézzük, ragad-e. Ha késznek ítéljük, zárjuk el a tűzhelyet, és hagyjuk benn pihenni pár percet nyitott ajtónál.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8067
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
adakama 1 recept

Szeretem a diós piskótát. A Nagymamám isteni finomat tudott készíteni, de a titkát megtartotta. Így hát elindultam a diós piskóta receptek rögös útján, és rájöttem, hogy egyik sem ízlik igazán. Darabos-ragacsos-vékony-holameggy. Így összeollóztam több receptből, és elkészítettem az emlékeimre hagyatkozva a sajátomat. Íme hát a meggyes-diós piskóta turbó verziója.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...