r
Nosalty Logó

Turbó meggyes-diós piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
adakama
Turbó meggyes-diós piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

818
Kalória
22g
Fehérje
95.1g
Szénhidrátok
41g
Zsír
93.7g
Víz
272.8g
Koleszterin
4.7g
Rost
39.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2283 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 3270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160-170 °C fokra.
  2. A lecsepegtetett meggyszemeket lisztben meghempergetjük. A tojásokat elválasztjuk. A fehérjét kicsi sóval hűtőbe tesszük. A lisztet, a darált diót és a sütőport egy tálban jól összekeverjük.
  3. A sárgáját a porcukorral kb. 10 percig gépi habverővel jól összedolgozzuk, majd 7 evőkanál forró vízzel tovább keverjük. Ezt követően felváltva belekanalazzuk a maradék vizet és a diós-lisztes keveréket, miközben tovább keverjük a masszát. (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, darabos, ne féljünk még kicsi vizet önteni hozzá.)
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanál segítségével beleforgatjuk a diós-lisztes masszába. Végül a meggyszemeket is beleszórjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük (az enyém 23x38 cm).
  5. 20-25 percig sütjük (nyitogatás nélkül lehetőleg). Karamella színűre sütjük, és tűpróbával megnézzük, ragad-e. Ha késznek ítéljük, zárjuk el a tűzhelyet, és hagyjuk benn pihenni pár percet nyitott ajtónál.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38

Szeretem a diós piskótát. A Nagymamám isteni finomat tudott készíteni, de a titkát megtartotta. Így hát elindultam a diós piskóta receptek rögös útján, és rájöttem, hogy egyik sem ízlik igazán. Darabos-ragacsos-vékony-holameggy. Így összeollóztam több receptből, és elkészítettem az emlékeimre hagyatkozva a sajátomat. Íme hát a meggyes-diós piskóta turbó verziója.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kekszes-pudingos szelet

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!