Trüffelkrémes-szilvalekváros kávétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 csillag • 0 értékelés
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
21g cukor82 kcal
-
10 kcal
-
3g instant kávé0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
4g víz0 kcal
A krémhez
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g porcukor29 kcal
A tetejére, összeállításhoz
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
38g szilvalekvár58 kcal
-
3g rum7 kcal
Összesen
800
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g instant kávé0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
32g víz0 kcal
A krémhez
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
60g porcukor232 kcal
A tetejére, összeállításhoz
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g szilvalekvár465 kcal
-
24g rum55 kcal
Összesen
6389
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
16.7g tojás21 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
4 kcal
-
1g instant kávé0 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
1.6g víz0 kcal
A krémhez
-
12.7g étcsokoládé69 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
5.1g vaj36 kcal
-
3g porcukor12 kcal
A tetejére, összeállításhoz
-
6.1g étcsokoládé33 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
15.2g szilvalekvár24 kcal
-
1.2g rum3 kcal
Összesen
324
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
800
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.6 g
Zsír
-
Összesen 334.6 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3980.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 669 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 646 mg
-
Foszfor 1792 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 752.4 g
-
Cukor 439 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 535 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 319 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 952 mg
-
Retinol - A vitamin: 2095 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1611 micro
Összesen
6389
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
170 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 g instant kávé
-
200 g finomliszt
-
4 ek víz
A krémhez
-
25 dkg étcsokoládé
-
250 ml habtejszín
-
10 dkg vaj
-
6 dkg porcukor
A tetejére, összeállításhoz
-
12 dkg étcsokoládé
-
100 ml habtejszín
-
3 ek rum
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. A kávét 4 ek vízzel kikeverjük, majd a sárgájához adjuk.
- Összeforgatjuk a kétféle habot és a lisztet. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztamasszát, és 170 fokon készre sütjük (tűpróba).
- Hagyjuk a formában kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
A krémhez
- A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd belekeverjük az aprított csokit. Alaposan elkeverjük, amíg az étcsoki felolvad.
- Hagyjuk hűlni. Ekkor a vajjal és a porcukorral kihabosítjuk.
A tetejére, összeállításhoz
- A torta összeállításához az első lapot megkenjük először a rumos lekvár, majd a trüffelkrém felével. Rárakjuk a következő piskótalapot, amire rákenjük a maradék lekvárt és krémet. Befedjük az utolsó lappal.
- A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk a tejszínnel, majd a torta tetejére csorgatjuk. Pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól kifagyjon.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3924
- Feltöltés dátuma: 2016. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
KonyhaMalacka
63 recept
Az illatos, kávés piskóta, a selymes étcsokis krém és az enyhén fanyar szilvalekvár kitűnő kombinációt alkot ebben a tortában.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!