r
Nosalty Logó

Trüffelkrémes-szilvalekváros kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
KonyhaMalacka
Trüffelkrémes-szilvalekváros kávétorta
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére, összeállításhoz

Összesen 800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére, összeállításhoz

Összesen 6389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére, összeállításhoz

Összesen 324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    334.6 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.4 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    535 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 6389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére, összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. A kávét 4 ek vízzel kikeverjük, majd a sárgájához adjuk.
  3. Összeforgatjuk a kétféle habot és a lisztet. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztamasszát, és 170 fokon készre sütjük (tűpróba).
  4. Hagyjuk a formában kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

A krémhez

  1. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd belekeverjük az aprított csokit. Alaposan elkeverjük, amíg az étcsoki felolvad.
  2. Hagyjuk hűlni. Ekkor a vajjal és a porcukorral kihabosítjuk.

A tetejére, összeállításhoz

  1. A torta összeállításához az első lapot megkenjük először a rumos lekvár, majd a trüffelkrém felével. Rárakjuk a következő piskótalapot, amire rákenjük a maradék lekvárt és krémet. Befedjük az utolsó lappal.
  2. A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk a tejszínnel, majd a torta tetejére csorgatjuk. Pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól kifagyjon.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3924
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Az illatos, kávés piskóta, a selymes étcsokis krém és az enyhén fanyar szilvalekvár kitűnő kombinációt alkot ebben a tortában.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére, összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!