r
Nosalty Logó

Triplán sajtos rugelach

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Triplán sajtos rugelach
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 476 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 2853 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 476 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    231.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 2853 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát robotgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nagyon lágy). Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk.
  2. A lehűtött tésztát kivesszük, kettéosztjuk, kör alakú vékony, 2 mm-es lappá kinyújtjuk . (Könnyítésként, ha két lisztezett folpack között nyújtjuk ki, könnyebben tudunk vele dolgozni.)
  3. A felső folpack réteget lehúzva egy-egy kört 12 cikkre vágunk derelyevágóval, és megtöltjük kb. 1 tk-nyi tejszínes krémsajttal, amit még reszelt ementáli sajttal is megszórunk, majd feltekerjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük a tetejét.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4421
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Triplán sajtos rugelach
Évi néni 1830 recept

Ígéretemhez híven itt küldöm az első tízórai receptet Éva-Anyócának, aki lelkesen gyűjti az ilyesmit, hogy csemetéit finom falatokkal bocsáthassa az iskolába. Nem egy fogyókúrás étel, de éppen ezért ha néhány apró süteményt elfogyaszt belőle a nebuló, garantált energiát ad neki a túlterhelt iskolai napokon. Ez egy kísérlet volt. A minap jutott eszembe, hogy ennek a sütinek a karácsonyi diós, lekváros változatát többször elkészítettem, mert annyira finomnak találtam, s mivel sokféle ízesítésben készítik, gondoltam, megpróbálom ebben a formában. Én is a fiamnak találtam ki iskolai falatkáknak tízóraira.

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...