r
Nosalty Logó

Triplacsokis sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Triplacsokis sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    340.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A háztartási kekszet megdaráljuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a kakaóport. Egy kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, 180 C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  2. A tej-, és étcsokoládét felolvasztjuk, és a mascarpone sajtot kanalanként belekeverjük (azért így, hogy ne legyen csomós).
  3. A csokis sajtot a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk, megütögetjük a formát, és 120 C-os sütőben hőlégkeverésen 1 órát sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  4. Az 5 dkg étcsokoládét megolvasztjuk és a torta tetejére öntjük, döntögetve szétterítjük a tetején a csokimázat.
  5. A fehér csokoládét a kókusztejjel, vagy tejszínnel felolvasztjuk, zacskóba töltjük. Nagyon kis rést vágunk a zacskó sarkán, és a fehércsokival 3 cm-enként vékony csíkot húzunk a torta tetején. Míg meleg, fogvájóval merőlegesen meghúzogatjuk a csíkokat (mintha négyzetháló lenne), így kapjuk ezt a mintát.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16660
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Triplacsokis sajttorta
Évi néni 1830 recept

Valamelyik este Lorraine Pascale sütis műsorát néztem, ahol ezt a roppant egyszerűnek mondott sajttorta elkészítését mutatta be. Közben talán ki is mentem a szobából, csak nagyjából hallottam az elkészítés menetét. De nagyon izgatta a fantáziámat a dolog. Szerencsére néhány doboz mascarpone ült a hűtőben, csoki pedig mindig van otthon rogyásig. Tehát két nap múlva nyomába eredtem, vajon emlékszem-e mindenre, amit elmondott. Készítés közben morfondíroztam is, ez nem lehet ennyire egyszerű, biztosan kifelejtettem valamit. Az 1 órája sülő sajttorta remegett, szinte folyt, de nem mertem tovább bent hagyni, mert ő 140 C-on mondott 40 percet, csak nem emlékeztem, milyen sütési módon. Mivel én mindent hőlégkeverésen készítek, ezért visszaszámoltam a hőből és imádkoztam, hogy mire haza jövök a munkából, legyen ehető sajttorta belőle. Becsaptam a hűtőbe, és futottam a munkahelyemre. Este hazatérvén az első utam a hűtőhöz vezetett, kivettem a tortaformát és széles vigyor ült ki a képemre. Aztán kivettem a formából, lefotóztam és nekiestünk. Az íze, az állaga szenzációs. A csaj nagyon be volt gerjedve, hogy ez a kedvenc tortája, de most már elhiszem neki. Ettől kezdve nekem is.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...