Triplacsokis sajttorta
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 46% Zsír
A tésztához
-
19g háztartási keksz79 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
3 kcal
A sajtos réteghez
-
10g tejcsokoládé54 kcal
-
21g étcsokoládé116 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
A tetejére
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
13 kcal
-
1g kókusztej2 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 46% Zsír
A tésztához
-
150g háztartási keksz629 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
23 kcal
A sajtos réteghez
-
80g tejcsokoládé428 kcal
-
170g étcsokoládé928 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
A tetejére
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
10g kókusztej20 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 46% Zsír
A tésztához
-
14.7g háztartási keksz62 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
2 kcal
A sajtos réteghez
-
7.8g tejcsokoládé42 kcal
-
16.7g étcsokoládé91 kcal
-
49g mascarpone198 kcal
A tetejére
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
-
11 kcal
-
1g kókusztej2 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 340.8 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2149.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 745 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg háztartási keksz
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A sajtos réteghez
-
8 dkg tejcsokoládé
-
17 dkg étcsokoládé
-
50 dkg mascarpone
A tetejére
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A háztartási kekszet megdaráljuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a kakaóport. Egy kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, 180 C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
- A tej-, és étcsokoládét felolvasztjuk, és a mascarpone sajtot kanalanként belekeverjük (azért így, hogy ne legyen csomós).
- A csokis sajtot a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk, megütögetjük a formát, és 120 C-os sütőben hőlégkeverésen 1 órát sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni.
- Az 5 dkg étcsokoládét megolvasztjuk és a torta tetejére öntjük, döntögetve szétterítjük a tetején a csokimázat.
- A fehér csokoládét a kókusztejjel, vagy tejszínnel felolvasztjuk, zacskóba töltjük. Nagyon kis rést vágunk a zacskó sarkán, és a fehércsokival 3 cm-enként vékony csíkot húzunk a torta tetején. Míg meleg, fogvájóval merőlegesen meghúzogatjuk a csíkokat (mintha négyzetháló lenne), így kapjuk ezt a mintát.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16660
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Valamelyik este Lorraine Pascale sütis műsorát néztem, ahol ezt a roppant egyszerűnek mondott sajttorta elkészítését mutatta be. Közben talán ki is mentem a szobából, csak nagyjából hallottam az elkészítés menetét. De nagyon izgatta a fantáziámat a dolog. Szerencsére néhány doboz mascarpone ült a hűtőben, csoki pedig mindig van otthon rogyásig. Tehát két nap múlva nyomába eredtem, vajon emlékszem-e mindenre, amit elmondott. Készítés közben morfondíroztam is, ez nem lehet ennyire egyszerű, biztosan kifelejtettem valamit. Az 1 órája sülő sajttorta remegett, szinte folyt, de nem mertem tovább bent hagyni, mert ő 140 C-on mondott 40 percet, csak nem emlékeztem, milyen sütési módon. Mivel én mindent hőlégkeverésen készítek, ezért visszaszámoltam a hőből és imádkoztam, hogy mire haza jövök a munkából, legyen ehető sajttorta belőle. Becsaptam a hűtőbe, és futottam a munkahelyemre. Este hazatérvén az első utam a hűtőhöz vezetett, kivettem a tortaformát és széles vigyor ült ki a képemre. Aztán kivettem a formából, lefotóztam és nekiestünk. Az íze, az állaga szenzációs. A csaj nagyon be volt gerjedve, hogy ez a kedvenc tortája, de most már elhiszem neki. Ettől kezdve nekem is.