Tripla csokoládés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
83g tojás104 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
11 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Krém
-
88g tej49 kcal
-
43 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
Bevonat
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összeállítás
Összesen
870
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
660g tojás831 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
91 kcal
-
240g porcukor929 kcal
Krém
-
700g tej392 kcal
-
343 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Bevonat
-
400g étcsokoládé2184 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összeállítás
Összesen
6958
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
23.3g tojás29 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
Krém
-
24.7g tej14 kcal
-
3.2g csokoládés pudingpor12 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
Bevonat
-
14.1g étcsokoládé77 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
Összeállítás
Összesen
246
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 916.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 99.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
870
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 153.1 g
Zsír
-
Összesen 356.4 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7333.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 1778 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 935 mg
-
Foszfor 2800 mg
-
Nátrium 1464 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 789.5 g
-
Cukor 477 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 796.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 591 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 1816 mg
-
Retinol - A vitamin: 2299 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3097 micro
Összesen
6958
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 g cukrozatlan kakaópor
-
240 g porcukor
Krém
-
7 dl tej
-
2 tasak csokoládés pudingpor
Bevonat
-
200 ml habtejszín
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- Egy adag piskótához szétválasztunk 6 tojást.
- A fehérjét elkezdjük felverni a porcukor felével (60g), majd amikor fehéredik, akkor hozzáadjuk a porcukor másik felét is (60g).
- A 6 tojássárgáját habosra keverjük.
- Összeöntjük a fehérjés habot és a felvert tojássárgáját, majd beleszitáljuk a kakaóporral (20g/adag) elkevert lisztet( 100g/adag), majd az egészet óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában (22 cm) sütjük, 160 fokon 45 percig. (Tűpróbával ellenőrizzük!) Ha megsült, még egy piskótát kell sütni, az lesz az emelet.
Krém
- Megfőzzük a (ét)csokoládés pudingot 7 dl tejjel, majd kihűtjük. Aki szeretne adhat hozzá 3 evőkanál cukrot is, így édesebb lesz.
- A tejszínt habbá verjük.
- Majd a kihűtött pudingot és a felvert tejszínhabot robotéppel összedolgozzuk, átkeverjük.
Bevonat
- Feltesszük egy lábasban melegedni a tejszínt. Addig forraljuk, amíg a széle gyöngyözni nem kezd. (Nem kell teljesen felforralni!)
- Amíg a tejszín melegszik, addig apróra vágjuk az étcsokoládét, majd egy keverőtálba tesszük.
- A felmelegített tejszínt ráöntjük a csokoládéra és hagyjuk állni 5 percet.
- Az 5 perc állás után kézi habverővel összeforgatjuk a csokoládét a tejszínnel. Miután kihűlt, fel is használható.
Összeállítás
- A kihűlt piskótákat felvágjuk két részre.
- Megtöltjük a lapokat pudingos-tejszínes krémmel, ügyelve arra, hogy a krémet egyenletesen eloszlassuk a tésztán.
- A tészta oldalát a és tetejét az étcsokoládés bevonattal burkoljuk be, először vékonyan, majd hűtés után még egy vékony rétegben.
- Díszíthetjük tejszínhabbal és különböző csokoládékkal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1864
- Feltöltés dátuma: 2017. június 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A torta egyáltalán nem édes, csak a csokoládé kellemes fanyarságát érezzük benne. Tésztája pedig könnyed, finom. Elkészítése sokáig tart, de megéri, hisz az íze kárpótol mindenért. A leírásban a hozzávalók két adag piskótára vonatkoznak, melyhez a krém és a bevonat épp elég.