r
Nosalty Logó

Tripla csokoládés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tripla csokoládés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összeállítás

Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összeállítás

Összesen 6958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összeállítás

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    356.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7333.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1778 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    2800 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    1816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 6958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Egy adag piskótához szétválasztunk 6 tojást.
  2. A fehérjét elkezdjük felverni a porcukor felével (60g), majd amikor fehéredik, akkor hozzáadjuk a porcukor másik felét is (60g).
  3. A 6 tojássárgáját habosra keverjük.
  4. Összeöntjük a fehérjés habot és a felvert tojássárgáját, majd beleszitáljuk a kakaóporral (20g/adag) elkevert lisztet( 100g/adag), majd az egészet óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformában (22 cm) sütjük, 160 fokon 45 percig. (Tűpróbával ellenőrizzük!) Ha megsült, még egy piskótát kell sütni, az lesz az emelet.

Krém

  1. Megfőzzük a (ét)csokoládés pudingot 7 dl tejjel, majd kihűtjük. Aki szeretne adhat hozzá 3 evőkanál cukrot is, így édesebb lesz.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. Majd a kihűtött pudingot és a felvert tejszínhabot robotéppel összedolgozzuk, átkeverjük.

Bevonat

  1. Feltesszük egy lábasban melegedni a tejszínt. Addig forraljuk, amíg a széle gyöngyözni nem kezd. (Nem kell teljesen felforralni!)
  2. Amíg a tejszín melegszik, addig apróra vágjuk az étcsokoládét, majd egy keverőtálba tesszük.
  3. A felmelegített tejszínt ráöntjük a csokoládéra és hagyjuk állni 5 percet.
  4. Az 5 perc állás után kézi habverővel összeforgatjuk a csokoládét a tejszínnel. Miután kihűlt, fel is használható.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótákat felvágjuk két részre.
  2. Megtöltjük a lapokat pudingos-tejszínes krémmel, ügyelve arra, hogy a krémet egyenletesen eloszlassuk a tésztán.
  3. A tészta oldalát a és tetejét az étcsokoládés bevonattal burkoljuk be, először vékonyan, majd hűtés után még egy vékony rétegben.
  4. Díszíthetjük tejszínhabbal és különböző csokoládékkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1864
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta egyáltalán nem édes, csak a csokoládé kellemes fanyarságát érezzük benne. Tésztája pedig könnyed, finom. Elkészítése sokáig tart, de megéri, hisz az íze kárpótol mindenért. A leírásban a hozzávalók két adag piskótára vonatkoznak, melyhez a krém és a bevonat épp elég.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...