r
Nosalty Logó

Tripla csokoládémousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tripla csokoládémousse torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    524.3 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6345.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    839 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2534 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Elkészítés

Torta alap

  1. A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, keverjük el vele a kakaóport, majd dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába.
  2. Előmelegített sütőben, 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.

Étcsokoládé réteg

  1. A felkockázott étcsokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. (Erre legjobb a jénai.) Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha kicsit lehűlt, elővesszük a tortaformánkat, és a tészta tetejére öntjük.

Tejcsokoládé réteg

  1. Második kör. Ugyanaz mint az előző. A felkockázott tejcsokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha az étcsokis rétegünk kellően megszilárdult, és a tejcsokis is kihűlt, újra elővesszük a tortaformánkat, és lassan ráöntjük az étcsokoládés réteg tetejére, aztán ismét félretesszük.

Fehér csokoládé réteg

  1. Harmadik kör. Ugyanaz mint az előző kettő esetében. A felkockázott fehér csokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha az tejcsokis rétegünk is megszilárdult, és a fehér csokis is kihűlt, újra elővesszük a tortaformánkat, és lassan ráöntjük az tejcsokoládés réteg tetejére. Ha kihűlt a tortánk egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra szépen össze fog állni.

+Díszítés

  1. A díszítéshez felolvasztjuk a csokit, és sütőpapírra tetszés szerinti formákat rajzolunk.
  2. Ha kész vagyunk hűtőbe tesszük. Ha rendesen megszilárdult leszedjük a sütőpapírról, és a kész tortánkat díszíthetjük is vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 7300
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglepetésnek szerettem volna egy csokoládémousse tortát csinálni, de sehol nem találtam receptet hozzá. Aztán gondoltam megpróbálom így, hátha összeáll, másnap reggel levettem róla a karimát, és ez lett belőle. :) Nagyon örültem Neki, megállt, szép volt, könnyen szeletelhető, és nagyon finom. :)

Hozzávalók

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...