Trieszti szalag
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
83g burgonya48 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A hempergetéshez
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
500g burgonya289 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A hempergetéshez
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
44.1g burgonya25 kcal
-
22g finomliszt80 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
22.5g napraforgó olaj199 kcal
A hempergetéshez
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 262.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 95 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2600.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 1647 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.7 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 363.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 105 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
1 kk só
-
3 dl napraforgó olaj
A hempergetéshez
-
2 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Ha kész, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és fokozatosan hozzáadagolva a lisztet puha tésztát gyúrunk belőle.
- Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, egyenlő részekre vágjuk, és szalag formára hajtogatjuk őket.
- Forró olajban -félidőben megfordítva- aranybarnára sütjük.
- A cukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjazzuk, majd a készre sült szalagokat megforgatjuk benne.
- Melegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9370
- Feltöltés dátuma: 2010. július 08.
Ajánló
Már észrevettem, hogy az olaszok nagyon jól főznek, de ha újdonságról van szó, akkor az egyik legkorlátoltabb népség. Görbén néztek rám a baracklekvár említésekor. Ha a ti közeletekben nincs egyetlen olasz sem, nyugodtan tegyetek rá :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szeretem a fele munka - dupla öröm recepteket. Tényleg. Olyanok, mint egy egyszerű, de jól szabott ruha. Ha ügyesen variálunk a kiegészítőkkel, senki nem veszi észre, hogy ugyanaz van rajtunk, vagy ugyanazt esszük.:) Magamtól nem álltam volna neki nyáridőben bő olajban fánkot sütni, de hát későn értem haza, és megkértem egy kedves lakótársat, hogy főzze elő a krumplit a gnocchi-hoz. Na de nem 3 kilót...az még itt sem fogyna el. A receptem már régen megvolt, az egyik trieszti barátomtól kaptam, de meg akartam várni a farsangi szezont. De ha már volt egy jó adag fölös gnocchitésztám, gondoltam, akkor most kipróbálom. Mert kérem ez semmi más, mint gnocchitészta formázva és olajban sütve, édesen tálalva. A tészta hűtőben egy, max. két napig eláll, úgyhogy ha gnocchit készítünk, érdemes belőle többet csinálni, és másnap már csak formázni meg kisütni - és spóroltunk egy főzést.