r
Nosalty Logó

Trieszti szalag

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Trieszti szalag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 3793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 3793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha kész, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és fokozatosan hozzáadagolva a lisztet puha tésztát gyúrunk belőle.
  4. Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, egyenlő részekre vágjuk, és szalag formára hajtogatjuk őket.
  5. Forró olajban -félidőben megfordítva- aranybarnára sütjük.
  6. A cukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjazzuk, majd a készre sült szalagokat megforgatjuk benne.
  7. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9370
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 08.

Ajánló

Már észrevettem, hogy az olaszok nagyon jól főznek, de ha újdonságról van szó, akkor az egyik legkorlátoltabb népség. Görbén néztek rám a baracklekvár említésekor. Ha a ti közeletekben nincs egyetlen olasz sem, nyugodtan tegyetek rá :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a fele munka - dupla öröm recepteket. Tényleg. Olyanok, mint egy egyszerű, de jól szabott ruha. Ha ügyesen variálunk a kiegészítőkkel, senki nem veszi észre, hogy ugyanaz van rajtunk, vagy ugyanazt esszük.:) Magamtól nem álltam volna neki nyáridőben bő olajban fánkot sütni, de hát későn értem haza, és megkértem egy kedves lakótársat, hogy főzze elő a krumplit a gnocchi-hoz. Na de nem 3 kilót...az még itt sem fogyna el. A receptem már régen megvolt, az egyik trieszti barátomtól kaptam, de meg akartam várni a farsangi szezont. De ha már volt egy jó adag fölös gnocchitésztám, gondoltam, akkor most kipróbálom. Mert kérem ez semmi más, mint gnocchitészta formázva és olajban sütve, édesen tálalva. A tészta hűtőben egy, max. két napig eláll, úgyhogy ha gnocchit készítünk, érdemes belőle többet csinálni, és másnap már csak formázni meg kisütni - és spóroltunk egy főzést.

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...