Travesseiros, mandulás párna Sintrából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
15g cukor56 kcal
-
5g víz0 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
46g leveles tészta170 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
Összesen
345
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
175g cukor677 kcal
-
65g víz0 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
550g leveles tészta2041 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
4155
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
16.4g cukor63 kcal
-
6.1g víz0 kcal
-
18.7g mandula110 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5.6g tojássárgája18 kcal
-
51.4g leveles tészta191 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
Összesen
388
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
345
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 88.5 g
Zsír
-
Összesen 252.8 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3649 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 541 mg
-
Foszfor 1274 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.7 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 115.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 877 micro
Összesen
4155
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
388
kcal
Hozzávalók
-
175 g cukor
-
65 ml víz
-
20 dkg mandula
-
1 tk fahéj
-
3 db tojássárgája
-
2 csomag leveles tészta
Elkészítés
- A töltelékhez a cukrot és a vizet egy kis lábasban addig forraljuk, míg picit besűrűsödik. Ezután hagyjuk picit hűlni.
- Közben a mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a fahéjjal, valamint a tojássárgákkal. Ha már picit hűlt a cukorszirup, hozzákeverjük, és alacsony láng felett kicsit összemelegítjük.
- A levelestészta-lapokat kitekerjük (ha fagyasztott, kinyújtjuk), és hatfelé vágjuk - egyszer hosszában, kétszer keresztben. A téglalapok egyik felére 1-2 evőkanál tölteléket rakunk, majd a másik felét ügyesen ráfordítjuk, a széleit pedig villával összecsipkedjük.
- Az így kapott kis töltött párnákat tojássárgájával lekenjük, majd 200°C-os sütőben aranybarnára pirítjuk, 15-20 perc elég kell, hogy legyen, sütőtől függően akár kevesebb is.
- A párnácskák tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6541
- Feltöltés dátuma: 2020. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
353 recept
Portugália híres a sokféle tojássárgájával készülő süteményéről, elég csak a világszerte ismert pasteis de natára gondolni. Ez a mandulás párna Sintra festői városkájából származik: a leveles tésztába ezúttal mandula is kerül, méghozzá nem is kevés. Próbáljátok ki, mert melegen egész egyszerűen mennyei! Ha pedig arrafelé járnátok, látogassatok el a Piriquita nevű cukrászdába, amely ismertté tette ezt az egyszerűen nagyszerű édességet.