r
Nosalty Logó

Travesseiros, mandulás párna Sintrából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Travesseiros, mandulás párna Sintrából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    252.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 4155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez a cukrot és a vizet egy kis lábasban addig forraljuk, míg picit besűrűsödik. Ezután hagyjuk picit hűlni.
  2. Közben a mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a fahéjjal, valamint a tojássárgákkal. Ha már picit hűlt a cukorszirup, hozzákeverjük, és alacsony láng felett kicsit összemelegítjük.
  3. A levelestészta-lapokat kitekerjük (ha fagyasztott, kinyújtjuk), és hatfelé vágjuk - egyszer hosszában, kétszer keresztben. A téglalapok egyik felére 1-2 evőkanál tölteléket rakunk, majd a másik felét ügyesen ráfordítjuk, a széleit pedig villával összecsipkedjük.
  4. Az így kapott kis töltött párnákat tojássárgájával lekenjük, majd 200°C-os sütőben aranybarnára pirítjuk, 15-20 perc elég kell, hogy legyen, sütőtől függően akár kevesebb is.
  5. A párnácskák tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6541
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Travesseiros, mandulás párna Sintrából
Rosanics Petra 353 recept

Portugália híres a sokféle tojássárgájával készülő süteményéről, elég csak a világszerte ismert pasteis de natára gondolni. Ez a mandulás párna Sintra festői városkájából származik: a leveles tésztába ezúttal mandula is kerül, méghozzá nem is kevés. Próbáljátok ki, mert melegen egész egyszerűen mennyei! Ha pedig arrafelé járnátok, látogassatok el a Piriquita nevű cukrászdába, amely ismertté tette ezt az egyszerűen nagyszerű édességet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...