r
Nosalty Logó

Tradicionális német szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Tradicionális német szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 3828 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.1 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1768.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3683 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 3828 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, a közepébe egy fészket készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt. Szórjunk rá 1 evőkanál cukrot, öntsük rá a meleg tejet, és egy pici liszttel keverjük el. Ez az élesztős keverék folyékony legyen. Letakarva, langyos helyen hagyjuk felfutni 20 percig. Adjuk hozza a többi cukrot, a felolvasztott vajat, tojást meg a sót. Alaposan dagasszuk be, kb. 10 perc. Ha szép sima a tészta, akkor jó. Letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük (0,5-1 óra). Amíg a tészta kel, előkészítjük a szilvát. A szára felől bevágjuk hosszában, de nem vágjuk teljesen ketté, kiemeljük a magját, és ismét bevágjuk. Kicsi koronákat kapunk. A tésztát egyszer-kétszer átgyúrjuk, kinyújtjuk a tepsi méretére úgy, hogy körben a szélét is elfedje. Kikenjük a tepsit zsírral, és belehelyezzük a tésztát. Ráültetjük a szilvákat jó közel egymáshoz, kicsit nyomjuk bele, viszont hagyjunk valamennyi helyet (kb. 2 cm a két gyümölcs között), hogy azért lehessen majd szeletelni is. Ismét letakarjuk, és hagyjuk pihenni 15 percig. Forró sütőbe rakva megsütjük. Amikor megsült, megszórjuk a cukor+fahéj keverékkel. Most mindenkit ki fog verni a víz, aki elkészíti, mert úgy fog kinézni, mintha árvíz lenne a sütemény tetején, és ezért kínlódtam órákon keresztül? Nem lesz semmi baja, nem fog elázni az egész tészta. Olyan krémes lesz, mint a szilvás gombóc belseje, DE CSAK a szilva alatt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 42x30x2,5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16166
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Ajánló

Természetesen mint minden kelt tészta, ez is frissen a legfinomabb. Ezt vegyük figyelembe az elkészítésnél, ha nem nagy étkű a család, akkor felezzük a receptet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran nézelődöm az allrecipes oldalon, mert a világ minden részéről küldenek recepteket oda, csakúgy mint a NoSalty-ra. Annyi a különbség, hogy ott 500000-nél tartanak, szerintem, ha jól belehúzunk itt is lesz annyi. Hajrá! Szóval ez a recept onnan származik.

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...