Toszkán szőlős lepény (Schiacciata all'uva)
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 3% Zsír
A lepényhez
Összesen
246
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 3% Zsír
A lepényhez
Összesen
2965
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 3% Zsír
A lepényhez
-
29.7g finomliszt108 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
16g víz0 kcal
-
47.5g kékszőlő31 kcal
Összesen
176
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
246
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3646 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 751 mg
-
Nátrium 2368 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 584.3 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 948.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
2965
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A lepényhez
-
500 g finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
1 teáskanál só
-
6 ek cukor
-
5 ek olívaolaj
-
800 g kékszőlő
Elkészítés
A lepényhez
- Az élesztőt felfuttatjuk 100 milliliter cukros vízben. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, a maradék vizet, 3 evőkanál cukrot és 3 evőkanál olívaolajat. Kézzel vagy géppel erős, fényes, ruganyos masszát dagasztunk. Kiolajozott tálban, lefedve, meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
- A sütőnket előmelegítjük 190 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a papírt pedig bekenjük olajjal. A szőlőt megmossuk, majd leszemezzük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd elosztjuk 1/3-2/3 részre. A nagyobb részét a kezünkkel kinyújtjuk, majd beletesszük a papírral kibélelt tepsibe. Elegyengetjük, hogy a tészta az edény oldalának feléig felérjen. A tésztára szórjuk a szőlőszemek és a maradék cukor felét, majd meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd befedjük vele a lepényt. Oldalt a kilógó részeket betömködjük. A sütemény tetejére halmozzuk a maradék szőlőt és cukrot és itt is meglocsoljuk egy evőkanál olajjal a süteményt.
- A lepényt betoljuk a sütőbe, ahol 50-55 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a teteje, a szőlőszemek pedig dzsemesre sültek. Kivesszük, majd hagyjuk először a formában pihenni 15 percet, utána pedig rácson teljesen kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1753
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 11.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Toszkánában elterjedt sütemény az alábbi, ami annak ellenére, hogy egy pofonegyszerű kelt tésztából és kékszőlőből áll, maximálisan hozza egy szaftos, dzsemes piskóta élményét. Ilyet is csak az olaszok tudtak kitalálni!