r
Nosalty Logó

Toszkán szőlős lepény (Schiacciata all'uva)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Toszkán szőlős lepény (Schiacciata all'uva)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lepényhez

246
Kalória
5.1g
Fehérje
48.7g
Szénhidrátok
3.9g
Zsír
79g
Víz
-
Koleszterin
1.9g
Rost
15g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lepényhez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lepényhez

Összesen 2965 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lepényhez

Összesen 176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3646 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    2368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    948.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 2965 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A lepényhez

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 100 milliliter cukros vízben. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, a maradék vizet, 3 evőkanál cukrot és 3 evőkanál olívaolajat. Kézzel vagy géppel erős, fényes, ruganyos masszát dagasztunk. Kiolajozott tálban, lefedve, meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 190 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a papírt pedig bekenjük olajjal. A szőlőt megmossuk, majd leszemezzük.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd elosztjuk 1/3-2/3 részre. A nagyobb részét a kezünkkel kinyújtjuk, majd beletesszük a papírral kibélelt tepsibe. Elegyengetjük, hogy a tészta az edény oldalának feléig felérjen. A tésztára szórjuk a szőlőszemek és a maradék cukor felét, majd meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd befedjük vele a lepényt. Oldalt a kilógó részeket betömködjük. A sütemény tetejére halmozzuk a maradék szőlőt és cukrot és itt is meglocsoljuk egy evőkanál olajjal a süteményt.
  4. A lepényt betoljuk a sütőbe, ahol 50-55 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a teteje, a szőlőszemek pedig dzsemesre sültek. Kivesszük, majd hagyjuk először a formában pihenni 15 percet, utána pedig rácson teljesen kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Toszkánában elterjedt sütemény az alábbi, ami annak ellenére, hogy egy pofonegyszerű kelt tésztából és kékszőlőből áll, maximálisan hozza egy szaftos, dzsemes piskóta élményét. Ilyet is csak az olaszok tudtak kitalálni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!