r
Nosalty Logó

Toszkán rakott paradicsomos burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Toszkán rakott paradicsomos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    611 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük.
  2. A paradicsomot felszeljük.
  3. A hagymát (vörös- v. fokhagyma ) vajon v. olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst, borsot, sót (és egy kicsi oregánót én már ilyenkor is teszek bele), 1 deci vizet teszünk alá, amikor már sehol nem rózsaszín a hús. Ha elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.
  4. Egy jénait vagy tepsit kivajazunk, majd leteszünk egy sor felszeletelt krumplit, mint bármilyen rakott krumpli kezdésénél.
  5. Ráborítjuk a húst, és elegyengetjük.
  6. A többi felszeletelt krumplit és paradicsomot srégen egymásra pakoljuk, majd sózzuk.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe, és alufólia alatt 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percet.
  8. A végén még oregánóval gazdagon megszórjuk, egy kis borsot is teszünk rá igény szerint, sajtot reszelünk rá, és még 5 percet sütjük.
  9. Tejföllel fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4001
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Ajánló

Könnyű burgonyás-húsos rakottas. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint sok krumplit kaptunk a párom Anyukájától, amivel én nehezen kezdek bármit is, mert sok mindent nem szeretek, mint a főzeléket belőle, levesbe se szívesen teszem, viszont sült krumplinak vagy tört krumplinak is sok egy idő után stb. Van egy igazi keményvonalas kolbászos-tojásos rakott krumpli receptem Anyukámtól, az meg őrült nehéz egy étel. Aztán találkoztam a kinGa féle paradicsomos rakott krumpli verzióval, és ez megihletett. :) Ez viszont csak a kezdet, fejben ennek már meg van a plusz egy paradicsomsoros + tejfölös v. borsós-tejfölös verziója is. ;) (A kép meg azért ilyen kis félresikeredett, mert az étel elkészültekor pont betoppant a főbérlő, aztán meg mikor elment, úgy vetettük rá magunkat, mint az éhes farkasok. Fotózni meg persze elfelejtettem...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...