r
Nosalty Logó

Toszkán rakott paradicsomos burgonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Toszkán rakott paradicsomos burgonya
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

497
Kalória
34.8g
Fehérje
19.2g
Szénhidrátok
31.1g
Zsír
308.5g
Víz
135.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1233.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    611 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük.
  2. A paradicsomot felszeljük.
  3. A hagymát (vörös- v. fokhagyma ) vajon v. olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst, borsot, sót (és egy kicsi oregánót én már ilyenkor is teszek bele), 1 deci vizet teszünk alá, amikor már sehol nem rózsaszín a hús. Ha elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.
  4. Egy jénait vagy tepsit kivajazunk, majd leteszünk egy sor felszeletelt krumplit, mint bármilyen rakott krumpli kezdésénél.
  5. Ráborítjuk a húst, és elegyengetjük.
  6. A többi felszeletelt krumplit és paradicsomot srégen egymásra pakoljuk, majd sózzuk.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe, és alufólia alatt 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percet.
  8. A végén még oregánóval gazdagon megszórjuk, egy kis borsot is teszünk rá igény szerint, sajtot reszelünk rá, és még 5 percet sütjük.
  9. Tejföllel fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Megint sok krumplit kaptunk a párom Anyukájától, amivel én nehezen kezdek bármit is, mert sok mindent nem szeretek, mint a főzeléket belőle, levesbe se szívesen teszem, viszont sült krumplinak vagy tört krumplinak is sok egy idő után stb. Van egy igazi keményvonalas kolbászos-tojásos rakott krumpli receptem Anyukámtól, az meg őrült nehéz egy étel. Aztán találkoztam a kinGa féle paradicsomos rakott krumpli verzióval, és ez megihletett. :) Ez viszont csak a kezdet, fejben ennek már meg van a plusz egy paradicsomsoros + tejfölös v. borsós-tejfölös verziója is. ;) (A kép meg azért ilyen kis félresikeredett, mert az étel elkészültekor pont betoppant a főbérlő, aztán meg mikor elment, úgy vetettük rá magunkat, mint az éhes farkasok. Fotózni meg persze elfelejtettem...)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!