Toszkán puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
68 kcal
-
83g ricotta125 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
3g vaj24 kcal
Összesen
348
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
204 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
1044
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
18.4g aszalt gyümölcsök44 kcal
-
54.2g ricotta81 kcal
-
13g tojássárgája42 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g narancshéj1 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
Összesen
226
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
348
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1775.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 642 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.1 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 247.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 631 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 546 mg
-
Retinol - A vitamin: 582 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 782 micro
Összesen
1044
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
-
250 g ricotta
-
3 db tojássárgája
-
50 g cukor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
10 g vaj
Elkészítés
- Az aszalt gyümölcsöt felöntjük egy kis langyos vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk állni.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A ricottát elkeverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd a fahéjjal és a narancshéjjal ízesítjük.
- Az aszalt gyümölcsöt leszűrjük, kisebb kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a ricottás krémhez.
- A krémet elosztjuk 3 vajjal kikent tűzálló formába.
- A formákat egy tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
- Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
- A pudingot tányérra borítjuk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2550
- Feltöltés dátuma: 2013. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Én most kihűtve tálaltam, de tálalhatjuk melegen is a pudingot. A pudingot tálalhatjuk creme fraichel is, amelyet egy kevés narancslével, cukorral és fahéjjal elkeverünk.