r
Nosalty Logó

Toszkán puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Toszkán puding
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöt felöntjük egy kis langyos vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk állni.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A ricottát elkeverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd a fahéjjal és a narancshéjjal ízesítjük.
  4. Az aszalt gyümölcsöt leszűrjük, kisebb kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a ricottás krémhez.
  5. A krémet elosztjuk 3 vajjal kikent tűzálló formába.
  6. A formákat egy tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  7. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  8. A pudingot tányérra borítjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2550
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most kihűtve tálaltam, de tálalhatjuk melegen is a pudingot. A pudingot tálalhatjuk creme fraichel is, amelyet egy kevés narancslével, cukorral és fahéjjal elkeverünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...