r
Nosalty Logó

Toszkán gesztenyés palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Toszkán gesztenyés palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 2057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A szószhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Elkeverjük a tojásokat a sóval, tejjel és liszttel folyékony masszává, majd hagyjuk állni 1 óra hosszat.
  2. Vékony, 12-15 cm átmérőjű palacsintákat készítünk belőle.
  3. Eközben összekeverjük a ricottát és a fenyőmagot, megtöltjük a palacsintákat, és feltekerjük.
  4. Egy kis lábasban felmelegítjük a cukrot, s amikor már enyhén karamellizálódik, hozzáadjuk a nagyon vékony csíkokra vágott narancshéjat, majd 1 percig karamellizáljuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a narancs levét és a likőrt. Amikor elolvadt, hagyjuk kihűlni a szószt.
  6. A töltött palacsintákat tányérra rakjuk, s meglocsoljuk a mártással. A végén fenyőmagot szórhatunk rá díszítésnek.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4530
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a desszert amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni. S ami az érdekessége, nem a töltelékében van a gesztenye, hanem a tésztájában. De, hogy is lehet ez? Hát úgy, hogy gesztenyelisztből készül. Toszkánában ha jár az ember, rengeteg gesztenyefát lát mindenhol. Olaszországban ez az egyik tartomány, ahol nagyon sok gesztenyét használnak, hiszen nagyon sok terem ezen a környéken.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...