r
Nosalty Logó

Toszkán csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Toszkán csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 560 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3983.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    888 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 3349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    389 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Acsirkét feldaraboljuk.
  2. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk,félbevágjuk és a magos belsejét kivájjuk. A mag nélküli részt nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben 3 dkg vajat felolvasztunk, az olajat hozzáöntjük. A csirkét belerakjuk és fehéredésig sütjük benne. Sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk.
  4. A gombát feldaraboljuk és a paradicsommal együtt a húshoz adjuk.
  5. Levest öntünk alá, lefedjük és lassú tűzön kb. 60 perc alatt puhára pároljuk.
  6. A maradék vajat a liszttel összedolgozzuk. Ha a hús elkészült, akkor kézzel, kisebb darabokban belemorzsoljuk. Így még egy pár percig főzzük, amíg a mártás kellően be nem sűrűsödik.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17053
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 15.

Ajánló

Friss kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Prima Konyha magazin júliusi számában találtam ezt a receptet. Az olasz konyha nagy kedvenc nálunk, így hát kipróbáltuk ezt a receptet is. Nagyon finom, különleges húsétel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...