adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g fejtett bab416 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
625g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
0 kcal
Összesen
654
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
0 kcal
Összesen
2619
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15.3g fejtett bab51 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
76.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
0 kcal
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 673.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 492 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
654
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 104.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4209 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1320 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 992 mg
-
Foszfor 1558 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 2695.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1970 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
2619
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
3 db babérlevél
-
2.5 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 ml napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A babot előző este beáztatjuk. Másnap enyhén sós vízben főzzük, 10 perc után leszűrjük, új vizet öntünk rá, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, és puhára főzzük. A levét leszűrjük, és félretesszük.
- A babot kevés lével turmixgépben pürésítjük. Ha nem elég híg, keverünk hozzá még a főzőléből.
- A hagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, további 1-2 percig dinszteljük, megszórjuk a paprikával, és összekeverjük.
- A paprikás hagymához adjuk az áttört babot, egyet rottyantunk rajta, és kevés olajjal meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 9189
- Feltöltés dátuma: 2014. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Sült kolbásszal az igazi, de anélkül is finom. Friss, fehér kenyérrel.