r
Nosalty Logó

Torta málnás mascarponekrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Torta málnás mascarponekrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A málnakrémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

380
Kalória
6.9g
Fehérje
31g
Szénhidrátok
25.8g
Zsír
59g
Víz
100.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
19.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

Összesen 4570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    707.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 4570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
  3. A tortaformaba öntjük. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tortát kivesszük, egy tányérra tesszük, és egy tortakarimát köréje csatolunk.
  4. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát felengedjük. A citromot kifacsarjuk. A málnát a citromlével és a cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pálinkát.
  5. A zselatint kifacsarjuk, és felolvasztjuk a málnában. Hűlni hagyjuk. A mascarponét a málnamasszához adjuk, a végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
  6. A málnakrémnek a felét a piskótára simítjuk. 12 babapiskótát elosztunk a krémen, és megszórjuk 1 ek kakaóval. A maradék krémet rásimítjuk. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük.
  7. A tortát kivesszük a hűtőből, a tortakarimát eltávolítjuk. A tetejére ráteszünk egy tortasablont, megszórjuk az 1 ek kakaóval, majd a sablont eltávolítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy finom és mutatós torta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus chiffon torta

Ez egy klasszikus Chiffon torta. Nagyon finom, nagyon tejszínhabos, és könnyű a piskóta állaga (amit kicsit macerás elkészíteni, de szerintem megéri:).  Természetesen lehet variálni ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!