Torta málnás mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A málnakrémhez
-
1g lapzselatin4 kcal
-
17g málna9 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
2g pálinka4 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A rétegzéshez
-
7g babapiskóta26 kcal
-
2 kcal
A díszítéshez
-
2 kcal
Összesen
380
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A málnakrémhez
-
12g lapzselatin42 kcal
-
200g málna104 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
20g pálinka46 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
A rétegzéshez
-
84g babapiskóta316 kcal
-
23 kcal
A díszítéshez
-
23 kcal
Összesen
4570
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
10g tojás13 kcal
-
6.1g cukor23 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A málnakrémhez
-
0.7g lapzselatin3 kcal
-
12.1g málna6 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
1.2g pálinka3 kcal
-
15.2g mascarpone61 kcal
-
36.4g habtejszín106 kcal
A rétegzéshez
-
5.1g babapiskóta19 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A díszítéshez
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
276
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
380
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 309.4 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2626.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 564 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.8 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 707.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1910 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 1876 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1031 micro
Összesen
4570
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
100 g finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
A málnakrémhez
-
6 db lapzselatin
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
75 g cukor
-
250 g mascarpone
-
600 ml habtejszín
A rétegzéshez
-
12 db babapiskóta
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A díszítéshez
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
- A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
- A tortaformaba öntjük. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tortát kivesszük, egy tányérra tesszük, és egy tortakarimát köréje csatolunk.
- A krémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát felengedjük. A citromot kifacsarjuk. A málnát a citromlével és a cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pálinkát.
- A zselatint kifacsarjuk, és felolvasztjuk a málnában. Hűlni hagyjuk. A mascarponét a málnamasszához adjuk, a végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
- A málnakrémnek a felét a piskótára simítjuk. 12 babapiskótát elosztunk a krémen, és megszórjuk 1 ek kakaóval. A maradék krémet rásimítjuk. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük.
- A tortát kivesszük a hűtőből, a tortakarimát eltávolítjuk. A tetejére ráteszünk egy tortasablont, megszórjuk az 1 ek kakaóval, majd a sablont eltávolítjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11229
- Feltöltés dátuma: 2012. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy finom és mutatós torta.