r
Nosalty Logó

Török almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Török almás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4091.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 2728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral,vaníliás cukorral és a csipet sóvalhabosra keverjük.
  2. Hozzáütjük a két tojást, tovább keverjük.
  3. Belekeverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat.
  4. Legvégül a citromlevet és a tejet.
  5. Itt válik ketté a dolog: vagy egy fél almát belekockázunk, és tetszés szerint a többi ízesítőt, majd kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük.
  6. Vagy 2 darab almát szintén megtisztítunk, és kettévágjuk. A kettévágott alma domború részét 3-4 milliméterenként bevagdossuk, és fahéjas cukorral megszórjuk, alját lisztbe mártjuk, majd a tepsibe töltve a tésztát az almákat a tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15X10X25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19297
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Gondolom a túró sokak kedvence. Nos, az eredeti receptet néha meg szoktam bolondítani 2-3 evőkanál áttört túróval, illetve itt Törökországban sómentes lor peynirrel. A török barátaink szerint így sokkal különlegesebb. Szerintem is. A tepsit is lehet variálni, hiszen nem csak őzgerinc formába, de kuglófformában is kitűnően megsül, akkor a közepébe szoktam halmozni túrót, vagy lekvárt. Szezonális gyümölcsökkel is lehet variálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom találta egy itteni magazinban, és rögtön meg is kellett csinálnom. Az elsőt még együtt csináltuk, mert még semmit nem tudtam törökül. Talán az ételnevek voltak az elsők, amiket megtanultam. Fahéjas ízesítése miatt inkább a hideg időben szoktam készíteni, teával, kávéval kísérve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...