Török almás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
684
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
125g margarin896 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tej22 kcal
-
400g alma187 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2728
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
11.4g margarin82 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
1.1g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.6g tej2 kcal
-
36.4g alma17 kcal
-
2g mazsola6 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
Összesen
249
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1022.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.7 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 114.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
684
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 125.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4091.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1069 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 1687 mg
-
Nátrium 1124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.6 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 457.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 1209 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
2728
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
-
125 g margarin
-
125 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
2 db tojás
-
200 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 db alma
Elkészítés
- A margarint a cukorral,vaníliás cukorral és a csipet sóvalhabosra keverjük.
- Hozzáütjük a két tojást, tovább keverjük.
- Belekeverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat.
- Legvégül a citromlevet és a tejet.
- Itt válik ketté a dolog: vagy egy fél almát belekockázunk, és tetszés szerint a többi ízesítőt, majd kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük.
- Vagy 2 darab almát szintén megtisztítunk, és kettévágjuk. A kettévágott alma domború részét 3-4 milliméterenként bevagdossuk, és fahéjas cukorral megszórjuk, alját lisztbe mártjuk, majd a tepsibe töltve a tésztát az almákat a tetejére helyezzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15X10X25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 19297
- Feltöltés dátuma: 2012. február 07.
Ajánló
Gondolom a túró sokak kedvence. Nos, az eredeti receptet néha meg szoktam bolondítani 2-3 evőkanál áttört túróval, illetve itt Törökországban sómentes lor peynirrel. A török barátaink szerint így sokkal különlegesebb. Szerintem is. A tepsit is lehet variálni, hiszen nem csak őzgerinc formába, de kuglófformában is kitűnően megsül, akkor a közepébe szoktam halmozni túrót, vagy lekvárt. Szezonális gyümölcsökkel is lehet variálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Párom találta egy itteni magazinban, és rögtön meg is kellett csinálnom. Az elsőt még együtt csináltuk, mert még semmit nem tudtam törökül. Talán az ételnevek voltak az elsők, amiket megtanultam. Fahéjas ízesítése miatt inkább a hideg időben szoktam készíteni, teával, kávéval kísérve.