r
Nosalty Logó

Tönkölykenyér tejes tang zhonggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Tönkölykenyér tejes tang zhonggal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tejes tang zhong

Tészta

Kenéshez

591
Kalória
23.2g
Fehérje
103.2g
Szénhidrátok
12.8g
Zsír
82.4g
Víz
26.7g
Koleszterin
15.3g
Rost
13.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tejes tang zhong

Tészta

Kenéshez

Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tejes tang zhong

Tészta

Kenéshez

Összesen 3552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tejes tang zhong

Tészta

Kenéshez

Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10558 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1108 mg
  • Foszfor
    3642 mg
  • Nátrium
    4646 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    494.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 3552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

Tejes tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg tejben 1 ek tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, dagasztó programon meggyúratjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, áthajtogatjuk, 16 részre osztjuk. Minden tésztadarabból hosszúkás, kb. 30 cm-es tésztarudat sodrunk. Két kenyér készül ebből a mennyiségből.
  4. Egy kenyérhez 4 tésztarudat hosszába fektetünk egymás mellé, majd a másik négyet egymás után keresztben átbújtatjuk, mintha szőnénk. Ha egyik sort alulról kezdtük áthúzni, akkor a következőt felülről kezdjük. Amikor ez megtörtént, a tészta széleket maguk alá hajtjuk, és a tésztát így fektetjük szilikon kenyérformába.
  5. Tetejét megkenjük 1-2 ek íróval, és langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x2

Úgy gondoltam, tejes tang zhongot használva még lágyabb lehet a kenyér.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!