r
Nosalty Logó

Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    2590 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    4436 micro
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    375 micro
  • β-karotin
    5180 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    8872 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    664 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, a szárak fás végét levágjuk. Olívaolajjal megkenünk, és felforrósítunk egy grillserpenyőt (vasból készült, vastag fajta, ami csíkosra süti a dolgokat), majd belehelyezzük a spárgaszárakat.
  2. Egy másik, nehéz serpenyővel leszorítjuk őket, és 5 perc alatt, közben párszor megforgatva átsütjük.
  3. Ha használunk cukkinit, azt nagyon vékonyra szeljük, s pár perc alatt szintén átforgatjuk egy kis olajon.
  4. A spárgákat pár cm-es darabokban, a paradicsomokat negyedelve, az olívabogyókat kimagozva és felezve tálba tesszük a cukkinivel, az egészet összeforgatjuk.
  5. Rálocsoljuk a citromot pár tk kivételével, egy kis olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és a bazsalikom nagy részét is belekeverjük.
  6. A tonhalszeleteket megkenjük egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk őket. Ízléstől függően sütjük meg őket a forró serpenyőben (rare (véres) steakhez 1 perc/ oldal, mediumhoz 2 perc/ oldal, a well done-hoz pedig 3-4 perc /oldal kell).
  7. A maradék bazsalikomot összenyomjuk, és a maradék citrommal a créme fraiche-be keverjük.
  8. A salátát tálaljuk, ráhelyezzük a halat, meglocsoljuk az öntettel, s bébi bazsalikomlevelekkel díszítjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6975
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Jamie Oliver receptje szolgáltatta ma az alapot a spárgás vacsihoz, ami nagyon fincsi lett. A cukkini hozzáadása már az én találmányom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...