Tonhalas pizza 2. - tejfölös
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g víz0 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A feltéthez
-
75g tonhalkonzerv149 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
830
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g víz0 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A feltéthez
-
150g tonhalkonzerv297 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
1657
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
6.1g víz0 kcal
-
2.4g élesztő3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A feltéthez
-
18.2g tonhalkonzerv36 kcal
-
7.3g főtt tojás11 kcal
-
12.1g paradicsom2 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
12.1g sajt43 kcal
-
9.1g tejföl18 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
200
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1967.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 677 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 245 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
830
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 101.7 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 598 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3934.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 856 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1353 mg
-
Nátrium 1343 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 489.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 516 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 604 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 611 micro
Összesen
1657
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 312 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
0.5 dl víz
-
2 dkg élesztő
-
oregánó ízlés szerint
A feltéthez
-
150 g tonhalkonzerv
-
1 db főtt tojás
-
75 g tejföl
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet, az olajat, a tojást, a sót és az oregánót tálba tesszük.
- Az élesztőt kb 1,5 dl cukros vízben felfuttatjuk.
- Az élesztős vízzel lágy tésztát dagasztunk az alapanyagokból, és lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük. Nem biztos, hogy mind a másfél dl víz kelleni fog, ez a liszten is múlik. A lényeg, hogy lágy lángostésztához hasonlót kapjunk.
- Amíg kel a tészta, felkarikázzuk a paradicsomot, hagymát, tojást, lereszeljük a sajtot. A tejfölbe reszeljük bele a fokhagymát, tegyünk bele pici sót, oregánót.
- Ha megkelt a tészta, egy olajos tepsin nyomkodjuk szét körformára. Kenjük meg a tejföllel, a tonhaldarabokkal szórjuk meg. Tegyük rá a paradicsom, hagyma és tojáskarikákat, és szórjuk meg sajttal.
- Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30 átmérőjű
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 14534
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
NS
17513 recept
Szeretjük a tejfölös alapú pizzákat. A tészta, mivel nagyon lágyra sikerült bedagasztani, igazán puha és laktató lett. Nekem 30 cm átmérőjűre sikerült elnyújtanom. Egy igazán éhes férfi simán kivégez egyedül egy ekkora pizzát, nekem kétszeri étkezésre is elég volt. Jó étvágyat hozzá!