r
Nosalty Logó

Tonhalas káposztasaláta friss uborkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nihonka
Tonhalas káposztasaláta friss uborkával
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tonhalkonzerv levét leöntjük, majd a tonhalat apróbb darabokra szedjük. Ha lehet, akkor már eleve darabosat vegyünk, így kevesebb munkánk lesz :-)
  2. A káposztát vastagabb szeletekre felvágjuk, majd sós forró vízben 2 percet főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel kicsit átmossuk, így marad ropogós.
  3. Az uborkát keresztbe vágjuk, majd ferdén vagdalva nagyobb szeletekre szeljük. Megsózzuk, és félretesszük 10 percre.
  4. Egy tálban összekeverjük a majonézt a szójaszósszal, majd hozzáadjuk a kifacsart káposztát és uborkát.
  5. Ha jól összekevertük, salátástálba rakunk belőle, és megszórhatjuk egy kis szezámmaggal, ha van otthon, de elhagyható.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2262
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges salátákat és a japán konyhát. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tonhalas káposztasaláta friss uborkával
Nihonka 340 recept

Isteni vitaminsaláta, mely köretként is szolgálhatunk hús vagy halételhez. Másnap, ha összeérnek az ízek, még finomabb, melegen ajánlom, ki kell próbálni:-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...