r
Nosalty Logó

Töltött szőlőlevél kapros joghurttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Töltött szőlőlevél kapros joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5239.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    2298 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2065 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    15410 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 2479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szőlőleveleket mossuk meg, és távolítsuk el a vastag szárát, majd forrásban levő babérleveles enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük elő. Előfőzés után azonnal hűtsük le hideg vízzel.
  2. Az ecetből és a mézből készítsünk szirupot, majd főzzük meg a rizst. A rizst a szokásosnál egy kicsivel jobban főzzük szét, majd hűtsük le, és csepegtessük le az összes levét.
  3. A füstölt lazacokat kés segítségével vágjuk teljesen apróra vagy daráljuk le közepes lyukú tárcsán. A halpépet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a főtt rizst. Sózzuk, borsozzuk és finomra vágott kaporral ízesítsük, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál mézes szirupot és a juhtúrót. Az alapanyagokat keverjük össze. Ha szeretjük, kevés kurkumával megszínesíthetjük a masszát.
  4. A szőlőlevelekből fényes oldalával kifelé fordítva és a töltelék masszából töltsünk kis tekercseket. Teljesen megegyező módon, mint ahogyan a töltött káposztát.
  5. A tekercseket tegyük egy tálba, majd készítsünk egy olajos hagymás ecetes öntetet. Az öntettel forgassuk össze, és hagyjuk 2-3 órát érlelődni.
  6. Kistányérra téve finomra vágott kapros joghurttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2035
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajánlom a házi, egyszerű különlegességek kedvelőinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...