Töltött spenótos palacsintabatyuk
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
Palacsinta
-
169 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
2g só0 kcal
Töltelék
Összesen
523
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1848.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 210.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 221 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2595 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5696 micro
Összesen
523
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 110.3 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7394.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 1579 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 531 mg
-
Foszfor 1876 mg
-
Nátrium 3286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 841.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1941 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 886 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 1075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10381 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22783 micro
Összesen
2088
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1494 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Palacsinta
- A spenót leveleket dobjuk forrásban levő sós vízbe és forraljuk 1 - 2 percig, majd öblítsük le hideg vízzel, és nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, azután a tejjel és a fokhagymával együtt turmixoljuk össze.
- Keverjük hozzá a tojást, a lisztet, a sót és annyi szódavizet, hogy a palacsintatésztánál megszokott állagot kapjuk. A masszát tegyük 1 órára hűtőszekrénybe, majd süssük ki a palacsintákat a szokásosnál kicsit vastagabbra.
- Töltsük meg a palacsintákat a ricottával, hajtsuk rá a két szemközti oldalt és tekerjük fel. A batyukat kössük át egy-egy snidlingszállal, majd kínáljuk tejföllel és reszelt parmezánnal.
Töltelék
- A ricottát ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10423
- Feltöltés dátuma: 2016. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
Igazán különleges színt kap a palacsinta a spenóttól, a töltelék pedig a kedvencem, a ricotta. Egyszerű és laktató étel.