r
Nosalty Logó

Töltött sertéskaraj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2845 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 475 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.2 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5700.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2748 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3350 micro
Összesen 2845 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt filézőkés segítségével szúrjuk át hosszában, és a közepét óvatosan vágjuk ki. (A kivágott húsdarabot tegyük el máskorra, érmeként felszeletelve tudjuk majd felhasználni.)
  2. A hús egyik felét tűzzük, vagy varrjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni.
  3. Készítsük el a tölteléket. A petrezselymet vágjuk finomra, majd kevés zsíron gyorsan pirítsuk át. A zsemléket áztassuk vízbe (vagy tejbe), majd jól kinyomva őket tegyük egy keverőtálba. Öntsük rá a pirított petrezselymet, üssük bele a tojásokat, majd adjunk hozzá egy kevés zsírt, ízesítsük sóval, borssal, és jól keverjük össze.
  4. A töltés előtt a karajt is ízesítsük sóval, borssal, majd töltsük meg. Fektessük kizsírozott tepsibe a húst, tetejét öntsük le egy kevés olvasztott zsírral, majd szórjuk meg köménymaggal, és tegyük köré a félbevágott hagymákat.
  5. Kizsírozott tepsiben süssük készre, időnként locsoljuk saját levével.
  6. Ha a hús elkészült, vegyük ki a tepsiből, és készítsünk a visszamaradt zsíradékból pecsenyelevet. (lásd: sült oldalas receptem)
  7. Felszeletelés előtt várjuk meg, amíg a hús kihűl.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 229
  • Össznézettség: 117841
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.

Ajánló

A filézőkéssel történő vágáskor figyeljünk arra, hogy lehetőleg egyenesen vágjunk, a kés ne "éljen önálló életet", mert ez esetben könnyen kiszakíthatjuk a hús oldalát, a töltelék pedig kifolyik. A zsemlés töltelék helyett bármilyen más töltelékkel dolgozhatunk, a lényeg az, hogy ne legyen túl híg. Köretnek bármit használhatunk, amit általában töltött húsokhoz adnánk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött sertéskaraj
Kornél 167 recept

A kolbászos karajt a legkönnyebb elkészíteni, valami mást szerettem volna... A gyerekeim inkább a szárazabb húsokat kedvelik, ugyanakkor a zsemlés töltelékért is odavannak. Megpróbáltuk a kettőt összehozni, az eredmény azt gondolom, elég jó lett...:o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...