Töltött sertéskaraj
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
167g sertés rövidkaraj277 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
Összesen
475
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
Összesen
2845
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
63.8g sertés rövidkaraj106 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
10.3g zsemle28 kcal
-
2.9g petrezselyem1 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
3.8g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2.9g disznózsír26 kcal
Összesen
181
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 169.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 380 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 558 micro
Összesen
475
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.2 g
Zsír
-
Összesen 153 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5700.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 371 mg
-
Kálcium 615 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 2748 mg
-
Nátrium 1563 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1016 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 375 micro
-
K vitamin: 744 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 1076 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2278 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3350 micro
Összesen
2845
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
3 db zsemle
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db vöröshagyma
-
1 db fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
3 ek disznózsír
Elkészítés
- A karajt filézőkés segítségével szúrjuk át hosszában, és a közepét óvatosan vágjuk ki. (A kivágott húsdarabot tegyük el máskorra, érmeként felszeletelve tudjuk majd felhasználni.)
- A hús egyik felét tűzzük, vagy varrjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni.
- Készítsük el a tölteléket. A petrezselymet vágjuk finomra, majd kevés zsíron gyorsan pirítsuk át. A zsemléket áztassuk vízbe (vagy tejbe), majd jól kinyomva őket tegyük egy keverőtálba. Öntsük rá a pirított petrezselymet, üssük bele a tojásokat, majd adjunk hozzá egy kevés zsírt, ízesítsük sóval, borssal, és jól keverjük össze.
- A töltés előtt a karajt is ízesítsük sóval, borssal, majd töltsük meg. Fektessük kizsírozott tepsibe a húst, tetejét öntsük le egy kevés olvasztott zsírral, majd szórjuk meg köménymaggal, és tegyük köré a félbevágott hagymákat.
- Kizsírozott tepsiben süssük készre, időnként locsoljuk saját levével.
- Ha a hús elkészült, vegyük ki a tepsiből, és készítsünk a visszamaradt zsíradékból pecsenyelevet. (lásd: sült oldalas receptem)
- Felszeletelés előtt várjuk meg, amíg a hús kihűl.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 246
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 229
- Össznézettség: 117841
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.
Ajánló
A filézőkéssel történő vágáskor figyeljünk arra, hogy lehetőleg egyenesen vágjunk, a kés ne "éljen önálló életet", mert ez esetben könnyen kiszakíthatjuk a hús oldalát, a töltelék pedig kifolyik. A zsemlés töltelék helyett bármilyen más töltelékkel dolgozhatunk, a lényeg az, hogy ne legyen túl híg. Köretnek bármit használhatunk, amit általában töltött húsokhoz adnánk.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A kolbászos karajt a legkönnyebb elkészíteni, valami mást szerettem volna... A gyerekeim inkább a szárazabb húsokat kedvelik, ugyanakkor a zsemlés töltelékért is odavannak. Megpróbáltuk a kettőt összehozni, az eredmény azt gondolom, elég jó lett...:o)